Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ούτε ένα εμβόλιο στο Οροπέδιο, τεράστια κενά σε ΠΦΥ και νοσοκομείο

Ανακοίνωση - απάντηση στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης αυξάνονται και την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε αυτά παραμένουν, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει ως «ενίσχυση» μερικές προσλήψεις που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Τα παραπάνω αναδεικνύει η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Σημειώνεται άλλωστε ότι 35 ασθενείς στην Κρήτη νοσηλεύονται σε κλινικές Covid, 8 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι.

«Κουβέντα δεν είπε ο αναπληρωτής υπουργός για έναν ολόκληρο δήμο, αυτόν του Οροπεδίου Λασιθίου, όπου δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε ένα εμβόλιο!», σημειώνει χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα η Οργάνωση του Κόμματος. Αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις στις δομές Υγείας του Λασιθίου, τονίζει ότι αυτές δεν θα εξαφανιστούν ακόμα κι αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Εξηγεί ότι «το κενό του 20% στο ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που είναι αναγκαίο σήμερα, δεν καλύπτεται με τις 22 προσλήψεις γιατρών για όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου όταν και εφόσον πραγματοποιηθούν».

Η ΚΟ Λασιθίου αναδεικνύει την ανάγκη διενέργειας μαζικών, επαναλαμβανόμενων μοριακών τεστ στον πληθυσμό, με έμφαση στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα κεφαλοχώρια, στην ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, των νοσοκομείων του νομού και των ΜΕΘ Αγίου Νικολάου.

Καλεί ειδικά τους κατοίκους του Παλαικάστρου Σητείας «να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή καθώς κάτω από τη δική τους πίεση και διεκδίκηση ο αναπληρωτής υπουργός υποσχέθηκε την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου» στην περιοχή. «Δεν είπε όμως τίποτα για τα υπάρχοντα Περιφερειακά Ιατρεία του νομού μας που είναι κενά από γιατρό», σημειώνει.

Νέα παρέμβαση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Παράλληλα, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Οροπεδίου Λασιθίου εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στο ζήτημα του εμβολιαστικού σχεδιασμού, τονίζοντας ότι «είναι πραγματικά κατάντια να μην έχει λυθεί αυτό το ζήτημα ακόμα στο Οροπέδιο Λασιθίου. Είναι φανερό ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή ώστε να αναλάβει τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του που αφορά αντιμετώπιση άλλων ασθενειών και γενικά την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες».

Σημειώνει την ανάγκη να διεξάγονται διαγνωστικά τεστ ανά πάσα στιγμή το επιθυμεί κάποιος πολίτης στο Κέντρο Υγείας. Καλεί τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για ενίσχυση του ΚΥ με μόνιμο προσωπικό, για εξασφάλιση της κατάλληλης υποδομής ώστε να αναλάβει τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας του, για ουσιαστική ιχνηλάτηση, ενίσχυση του ΕΚΑΒ και του «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης, για ασθενείς που κρίνεται ότι δεν χρήζουν νοσηλείας να εξασφαλιστεί με ευθύνη κυβέρνησης - Περιφέρειας - δήμου ότι θα διαμένουν χωριστά από τις οικογένειές τους, επιτάσσοντας ξενοδοχειακές μονάδες ή καταλύματα για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, με μέριμνα για την παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής, καθαριότητας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ