Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Yπό διερεύνηση περιστατικό στην Κέρκυρα

Υπό ιατρική διερεύνηση βρίσκεται περιστατικό που καταγράφηκε στην Κέρκυρα, με νοσηλεύτρια του νοσοκομείου του νησιού να παρουσιάζει παράλυση των κάτω άκρων, ενώ είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός της με τη 2η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τους νευρολόγους του νοσοκομείου, η νοσηλεύτρια παρουσίασε το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre. Ο ιατρικός έλεγχος, που συνεχίζεται, διερευνά τα ακριβή αίτια για το περιστατικό και αν υπάρχει κάποια συσχέτιση με τον εμβολιασμό.

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται η μεγάλη ανάγκη για επαρκή στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό στα εμβολιαστικά κέντρα, για τη λήψη ιστορικού, την άμεση αντιμετώπιση και διερεύνηση οποιασδήποτε ενδεχόμενης παρενέργειας, τη φαρμακοεπαγρύπνηση κ.ο.κ. Αντιθέτως, η ανεπαρκής στελέχωση, όπως και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να μετακυλήσει τον εμβολιασμό και στα φαρμακεία, εγκυμονούν κινδύνους και καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας.

  • Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την τέλεση του αδικήματος διασποράς ψευδών ειδήσεων, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκου, σχετικά με το περιστατικό και τη σύνδεσή του με τη χορήγηση του εμβολίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ