Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Παραγγελία του ΣΕΒ και των επιτελείων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ

«Αυτό το νομοσχέδιο - ζόμπι, όπως δικαίως το έχουν χαρακτηρίσει οι φοιτητές, είναι κατά παραγγελία Μαξίμου, με συμμάχους τον ΣΕΒ, τα επιτελεία της ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και τα "καλά και αμόλυντα παιδιά" της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ», επεσήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης. «Είστε τόσο πονηροί και θρασύδειλοι, που το φέρνετε τώρα, σε συνθήκες lockdown, με 6.000 νεκρούς, με κλειστές τις σχολές εδώ και έναν χρόνο, μόνο και μόνο για να μην αντιδράσουν οι φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί», συνέχισε, ενώ πρόσθεσε ότι «την πάσα για αυτήν την πρακτική την πήρε η ΝΔ» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως «του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψήφισε τον περιβόητο νόμο - πλαίσιο Γαβρόγλου μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και άλλα πολλά».

Τόνισε ότι «βγάζει μάτι» η υποκρισία της κυβέρνησης, που για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας επικαλείται λόγους προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας «όταν η ίδια έχει κατακρεουργήσει με προβοκάτσιες, με στημένα επεισόδια, με ψέματα, με συκοφαντίες, με αστυνομικούς στα Ιδρύματα, με κάρτες ελέγχου εισόδου και πειθαρχικές διώξεις σε φοιτητές και προσωπικό, και επικαλείται την ανάγκη της ηθικοποίησης και της τάξης στα πανεπιστήμια τη στιγμή που τα πορνοπάρτι της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και η εξαγορά μαθημάτων είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας, ομηρίας και εκμαυλισμού των φοιτητικών συνειδήσεων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε καθαρό ότι «το σχέδιο νόμου είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το σχέδιο της Επιτροπής των Σοφών και την Εκθεση Πισσαρίδη, αυτήν την κατά τ' άλλα "υπερκομματική" επιτροπή, η οποία τι προτείνει; Εκ νέου αναδιάταξη των Ιδρυμάτων στην επικράτεια, επαναφορά με διαφορετική μορφή αλλά ίδια ουσία των ΤΕΙ, τα οποία τυπικά και μόνο καταργήθηκαν με τις πρόσφατες πανεπιστημιοποιήσεις, ίδρυση τριετών σχολών που τις ονομάζουν σχολές ή πανεπιστήμια εφαρμογών».

Καταλήγοντας είπε ότι «το πανεπιστήμιο που επιδιώκετε είναι το πανεπιστήμιο της αγοράς, των ανωνύμων εταιρειών, με μεγαλύτερα επιχειρηματικά ρίσκα, το τζογάρισμα των αποθεματικών τους, τις επενδύσεις με όρους επιχείρησης. Προφανώς θα μείνει στα χαρτιά, και καλούμε λαό και νεολαία να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι φοιτητές θα καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική τιμωρώντας και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές με πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική» (2024-04-20 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα οι εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών (2022-04-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ στις σχολές και τους Συλλόγους (2021-01-29 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στα ΤΕΦΑΑ (2015-03-06 00:00:00.0)
Οι θέσεις της ΔΑΠ αποτελούν διαπιστευτήρια προς το κεφάλαιο (2011-03-09 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΠ (2009-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ