Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Γιορτές για παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτήν την Κυριακή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ την Κυριακή 17 Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσουν για μία ακόμα χρονιά στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό την ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι.

Η ομάδα που επιμελείται το πρόγραμμα της γιορτής θα δημιουργήσει με μεράκι έναν όμορφο χώρο, μια πραγματικά ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά, για να περάσουν παρέα με την οικογένειά τους πολύτιμες στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργικής απασχόλησης.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Στον χώρο θα λειτουργούν κυλικείο και βιβλιοπωλείο.

Από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. τα παιδιά θα απασχολούνται με την καθοδήγηση παιδαγωγών στις όμορφες δημιουργικές γωνιές που θα έχουν στηθεί στον χώρο του φουαγιέ.

Στις 7 μ.μ. θα παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω», της Μαρίας Παπαγιάννη, με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου, ο οποίος παίζει και πνευστά. Στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Ανδρονιάδης. Τραγουδούν ο Αλέξανδρος Δάικος και η Μιρέλα Πάχου. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρύσα Κοτταράκου και Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ένα παραμύθι με πολλή μουσική, που μέσα του έχει πολλές μικρές ιστορίες. Δύο ηθοποιοί, δύο τραγουδιστές και δύο μουσικοί παρουσιάζουν πολλά και διαφορετικά τραγούδια που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για παιδιά και τα οποία συνδέονται με καμβά μια ιστορία που εξελίσσεται κάποια Χριστούγεννα πάνω και κάτω από τη Γη. Με «οδηγό» την Αγια, ένα καλικαντζαράκι τόσο διαφορετικό απ' όλα τα καλικαντζαράκια της γης, ένα κορίτσι τόσο διαφορετικό, που θα μας μάθει πως δεν έχει σημασία από πού βλέπεις τον ήλιο ή το φεγγάρι, σημασία έχει να προσπαθείς να δεις την αλήθεια και μέσα από τα μάτια του άλλου.

Στη Θεσσαλονίκη


Αντίστοιχα, οι μικροί φίλοι της Θεσσαλονίκης δίνουν ραντεβού την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο της πόλης, στην Αίθουσα Νερού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευών και ζαχαροπλαστικής. Ξεχωριστή θέση θα έχουν για μία ακόμα χρονιά ο χορός και τα ζογκλερικά, αλλά και η γωνιά face painting, καθώς και η παραμυθατζού με απίθανες ιστορίες, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και baby γιόγκα.

Η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» θα παρουσιάσει την παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ