Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διοργανώνει εκθέσεις βιβλίου και βιβλιοπαρουσιάσεις

Με σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για να αλλάξουμε τον κόσμο»

Με το σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για να αλλάξουμε τον κόσμο» η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει τις επόμενες μέρες εκθέσεις βιβλίου στα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ σε Αθήνα, Μενίδι, Πειραιά και Καισαριανή, καθώς και έναν μικρό κύκλο με ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», που θα φιλοξενούνται τις επόμενες μέρες ενόψει Χριστουγέννων στους φιλόξενους χώρους των Στεκιών Πολιτισμού. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη συζήτηση, στις βιβλιοπαρουσιάσεις που θα γίνουν σε αυτό το πλαίσιο. Με αυτήν τη δραστηριότητα η ΟΠ Αττικής φιλοδοξεί περισσότερα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ να έρθουν σε επαφή με τις εκδόσεις που περιέχουν σύγχρονες επιστημονικές επεξεργασίες του ΚΚΕ, με τα έργα των κλασικών της επαναστατικής θεωρίας Κ. Μαρξ, Φ. Ενγκελς και Β. Ι. Λένιν, με την ιστορία του διεθνούς κι ελληνικού εργατικού επαναστατικού κινήματος, μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από τα έργα των κλασικών, από την προοδευτική εργατική λογοτεχνία, από μια σειρά άλλες χρήσιμες κι ενδιαφέρουσες εκδόσεις.

Διαχρονικά η όποια ανάπαυλα προσφέρεται μέσα στις γιορτές, αποτελεί ευκαιρία για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με τη μελέτη του πολιτικού και λογοτεχνικού βιβλίου, αποτελεί ευκαιρία για τη διεύρυνση της μαρξιστικής πολιτικής και λογοτεχνικής βιβλιοθήκης των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, στην προσπάθεια να αποκτιούνται τα απαραίτητα γνωστικά και άλλα εφόδια για την ανάπτυξη της σημερινής επαναστατικής δράσης καθημερινά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους κατάρτισης και δουλειάς, στις γειτονιές.

Δίνουμε «ραντεβού» στις βιβλιοπαρουσιάσεις και στις εκθέσεις βιβλίου στα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ, για να ξεφυλλίσουμε παλιότερες και νεότερες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», να ακούσουμε και να συζητήσουμε.

Το πρόγραμμα των βιβλιοπαρουσιάσεων:

Μελετάμε την Ιστορία μας με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον!

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών έχει η παρουσίαση των καινούργιων εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» με έμφαση στην έκδοση «Πολυτεχνείο Νοέμβρης 1973. Εμπνευση, γνώση και στήριγμα για τους λαϊκούς ξεσηκωμούς του μέλλοντος», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/12, στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συζητάμε - Μαθαίνουμε για την κοινωνία που ζούμε - Παλεύουμε για την ανατροπή της!

Βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της ΙΕ του ΚΣ: «Αλήθειες & Ψέματα για τον καπιταλισμό»(1. Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, 2. Για το κράτος και τη δημοκρατία):

Το Σάββατο 16/12, στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταυρού και Λυδίας): Θα μιλήσει η Ελένη Τσώνη, μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 17/12, στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (Κεντρική Πλατεία 6): Θα μιλήσει ο Νάσος Σκοτίδας, μέλος της ΙΕ του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Την Πέμπτη 21/12, στις 19.30, στο «Γραμματόσημο καφέ» (Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Χαϊδάρι): Θα μιλήσει ο Παύλος Κατσιγιάννης, μέλος της ΙΕ του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 22/12, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων δήμου Χαλανδρίου (στρ. Αλεξ. Παπάγου 7, Χαλάνδρι): Θα μιλήσει ο Στάθης Ευσταθίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

«Πόλεμος - ο μεγάλος σκηνοθέτης της επανάστασης» Β. Ι. Λένιν

Την Τετάρτη 20/12, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9, Πειραιά), θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «100 χρόνια από τον κόκκινο Οκτώβρη». Θα μιλήσει ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 22/12, στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος», θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Τα διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης», του Γ. Σεμιόνοφ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σαρτζής, μέλος της ΙΕ του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Προοδευτική, εργατική λογοτεχνία

Την Τρίτη 19/12, στις 19.30, στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του λογοτεχνικού έργου «Αμφίβολη Μάχη», του Τζον Στάινμπεκ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Την Πέμπτη 21/12, στις 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66, Θησείο) θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Τα καπνά», του Ντ. Ντίμοφ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκθέσεων βιβλίου

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Αθήνα), Δευτέρα 11/12 - Παρασκευή 22/12. Ωράριο: Δευτ - Παρ: 18.00-22.00, Σαβ - Κυρ: 10.00-22.00.

Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο» (Φίλωνος 9, Πειραιά), Σάββατο 16/12 - Σάββατο 30/12. Ωράριο: 10.00-13.00, 17.00-20.00

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (Κεντρική Πλατεία 6), Δευτέρα 18/12- Παρασκευή 22/12 και Τετάρτη 27/12 - Σάββατο 30/12. Ωράριο: 18.00-21.00.

Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταυρού & Λυδίας), Δευτέρα 18/12 - Σάββατο 30/12. Ωράριο: 10.00-13.00, 17.00-20.00.

  • Βιβλιοπαρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμα στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» (βλ. σελίδα 7).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ