Κυριακή 21 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 23 Απρίλη στις 7 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κοινοτήτων των μεταναστών στη χώρα μας, διεκδικώντας τη συμπλήρωση και τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 2910, έτσι ώστε να αρθούν τα απαγορευτικά εμπόδια και να λυθούν προβλήματα στη διαδικασία νομιμοποίησής τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι με υπόμνημά της, που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών στις 18 Δεκέμβρη 2001, είχε επισημάνει ότι με βάση τα όσα προβλέπει αυτός ο νόμος μόνο ένας μικρός αριθμός από τους 465.000 μετανάστες, που έχουν καταγραφεί ή έχουν πάρει την πράσινη κάρτα, θα μπορέσει τελικά να νομιμοποιηθεί. Και ότι οι βασικές αιτίες γι' αυτό είναι η σύμβαση εργασίας που ζητείται, η μικρή προθεσμία που έχει τεθεί, η αδυναμία των νοσοκομείων να ανταποκριθούν στα πιστοποιητικά υγείας και ο μικρός αριθμός, αλλά και η προβληματική λειτουργία των ειδικών γραφείων που παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα διεκδικούν: Παράταση μέχρι τέλος του έτους. Απλοποίηση των διαδικασιών, ενιαία διαδικασία και ενιαία υπηρεσία χορήγησης αδειών, περισσότερα γραφεία με ειδικευμένο προσωπικό, να μην είναι απαραίτητη η σύμβαση εργασίας και το παράβολο, πιστοποιητικό υγείας μόνο για ένα χρόνο, να επανέλθουν σε ισχύ όλες οι άδειες που έληξαν όχι με υπαιτιότητα των μεταναστών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ