Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια

Σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ. έξω από το δημαρχείο Νάουσας καλεί το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει για την προστασία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου και καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά τα σωματεία, οι φορείς, όλος ο λαός της Νάουσας.

Το ΕΚ Ημαθίας καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής να διεκδικήσουν: Δωρεάν παροχή ξύλων στον λαό, με προτεραιότητα στους ανέργους, στους απλήρωτους εργάτες του «Βαρβαρέσου», στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους εποχικούς εργαζόμενους, με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Κατάργηση των εργολαβιών στην καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων, οι οποίες επιβαρύνουν με μεγάλο κόστος τον δήμο. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο. Ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των οχημάτων (π.χ. καθαριότητα) και πλήρη κάλυψη των αναγκών του προσωπικού σε ΜΑΠ.

Επίσης: Κάλυψη των αναγκών για την άθληση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, όπως εξοπλισμός και μεταφορά, Εκπαίδευση με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Κάλυψη των αναγκών των σχολικών και βρεφονηπιακών μονάδων σε κτιριακές υποδομές, μετακινήσεις, εξοπλισμό και προσωπικό. Μείωση των δημοτικών τελών για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες. Νερό φτηνό και ποιοτικό για τους κατοίκους και τους αγρότες, διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων και των υποδομών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για οικιστική και αγροτική χρήση, με προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησής του, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δημιουργία Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δομών.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Τσιμισκή 136 (δίπλα στη ΧΑΝΘ). Καλεί τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν: Καμία αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου θέρμανσης. Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, να σταματήσουν οι αποκοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ