Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Συνέχεια στον αγώνα ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη

Νέα στάση εργασίας (8 π.μ. - 8 μ.μ.), σήμερα, Τετάρτη, 20 Δεκέμβρη, στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ προκήρυξε η Ομοσπονδία Φαρμάκου κλιμακώνοντας τον αγώνα για την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς! Παράλληλα η Ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στις 7 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής και το επιχειρησιακό Σωματείο «συνεχίζουν τη μεγάλη μάχη απέναντι στην εργοδοτική επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα, με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας».

Επίσης, το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία και για το γεγονός ότι «για να δικαιολογήσει την παράνομη απόλυση προσπαθεί να σπιλώσει και να στιγματίσει τον εργαζόμενο, ενώ ταυτόχρονα καταφέρεται ενάντια στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους του κλαδικού συνδικάτου και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων», ότι με τις κινητοποιήσεις διακυβεύεται το μέλλον της εταιρείας. Κάνει καθαρό ότι «κανένας αγώνας εργαζομένων που παλεύουν για τα δικαιώματά τους (...) δεν έκλεισε καμία εταιρεία και κανένα σπίτι» και ότι «οι ανταγωνισμοί που έχουν οι ίδιες οι εταιρείες για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από τον άλλον είναι η αιτία που εταιρείες κλείνουν και οι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους».

Το Συνδικάτο, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, τονίζει: «Η απόλυση του προέδρου αφορά συνολικά το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να οργανώνουν την πάλη τους, να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους».

Αμεση απάντηση σε απόλυση στη «Pfizer»

Την αιφνιδιαστική απόλυση εργαζόμενου στο τμήμα των facilities, στο κτίριο της Αθήνας, χωρίς μάλιστα καμία προειδοποίηση, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Pfizer». Αμεσα πραγματοποίησε παρέμβαση, ώστε να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση. Η εταιρεία προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της και παρέπεμψε σε εξωτερικό συνεργάτη, που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα. Κάτω από την πίεση του Σωματείου, η διοίκηση δεσμεύτηκε να παρέμβει.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που εδώ και καιρό, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρισκόμαστε σε καθεστώς ανασφάλειας, περιμένοντας να μάθουμε ποια τμήματα θα καταργηθούν και ποιοι ρόλοι, μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για περικοπές σε ολόκληρο τον κόσμο, λειτουργικών εξόδων ύψους 3,5 δισ. (σε μια εταιρεία που είχε 100 δισ. έσοδα το 2022), την ίδια ώρα και μάλιστα παραμονές εορτών, η εταιρεία προχωράει σε απόλυση ενός ακόμα συναδέλφου υπαλλήλου της CBRE».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ