Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αύξηση συμμετοχής στις αρχαιρεσίες, πιο δυνατό το σωματείο

Με αύξηση των ψηφισάντων κατά 22% ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας δυναμώνοντας την προοπτική «για πιο μαχητική και αποφασιστική συνέχεια της δράσης μας το επόμενο διάστημα, ώστε κανένας να μη βρεθεί μόνος και εκτεθειμένος απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας», όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος. Παράλληλα, ενισχύθηκε σε ψήφους το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Για το ΔΣ ψήφισαν 616 (από 505 στις εκλογές του 2021).

Η ΔΑΣ πήρε 599 ψήφους και 11 έδρες (από 505 ψήφους και 11 έδρες). Η «Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» πήρε 12 ψήφους και καμία έδρα (δεν είχε συμμετάσχει το 2021).

Για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ψήφισαν 613 (από 505 το 2021). Η ΔΑΣ πήρε 592 ψήφους και εκλέγει 6 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (από 505 ψήφους και 5 αντιπροσώπους το 2021) και 8 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο (από 505 ψήφους και 7 αντιπροσώπους το 2021). Η «Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση» πήρε 14 ψήφους και δεν εκλέγει αντιπροσώπους για Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο (δεν είχε συμμετάσχει το 2021).

Ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις εκλογές. Το αποτέλεσμα αυτό, σημειώνει, «θα κατατεθεί στους αγώνες. Ηδη, κατά τη διάρκεια των εκλογών, το σωματείο μας έδινε τη μάχη για ανάκληση απολύσεων και καταβολές δεδουλευμένων».

Ιδιαίτερα χαιρετίζει «τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από την "PeopleCert". Η μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές και η αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων των συνδικαλιστών συναδέλφων τους, σμπαράλιασαν στην πράξη το μπαράζ εκφοβισμού και τρομοκρατίας της εργοδοσίας που αποσκοπούσε να αποτρέψει την επαφή τους με το σωματείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ