Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Νέα απόβαση ΑμερικανοΝΑΤΟικών μέσα στις γιορτές

«Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες», καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Χριστουγεννιάτικη «επίσκεψη αναψυχής» ετοιμάζουν οι μακελάρηδες
Χριστουγεννιάτικη «επίσκεψη αναψυχής» ετοιμάζουν οι μακελάρηδες
Τη νέα απόβαση ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με την άφιξη ενός ακόμα αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στα Χανιά τις μέρες των Χριστουγέννων, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Καλούν τον λαό της πόλης να πάρει θέση και να παρέμβει ενάντια στην απόβαση, θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγες μέρες η πόλη είχε μετατραπεί για άλλη μια φορά σε πεδίο «εκτόνωσης» του αμερικανικού στόλου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται στα απαράδεκτα περιστατικά βίας και στους τραμπουκισμούς ΑμερικανοΝΑΤΟικών ακόμα και σε βάρος ανήλικων μαθητριών, που ανέδειξαν «την "ποιότητα" των πληρωμάτων του θανάτου, καθώς και την έννοια της "αναψυχής" που επιδιώκουν όταν επισκέπτονται τα Χανιά».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνουν πως η πληροφορία ότι τέτοια πληρώματα επισκέπτονται ξανά την πόλη, για πενθήμερη χριστουγεννιάτικη «επίσκεψη αναψυχής», «εύλογα ενισχύει τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσας, που περιμένει τις γιορτινές μέρες να χαρεί την πόλη του μαζί με την οικογένειά του».

Και τονίζουν ότι οι ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται «βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά δίνουν "γην και ύδωρ" στους Αμερικανούς, μετατρέποντας την πόλη μας και σχεδόν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας σε ορμητήριο θανάτου γειτονικών μας λαών». Παράλληλα αναδεικνύουν τις ευθύνες της δημοτικής και της περιφερειακής αρχής, καθώς, σε αντίθεση με το κοινό λαϊκό αίσθημα, κάθε φορά επισκέπτονται και δίνουν «διαπιστευτήρια» στους διοικητές των ταγμάτων του θανάτου, «σε μια διαρκή αγωνία και προσπάθεια να αμβλύνουν τον αντιαμερικανισμό που έχει ο χανιώτικος λαός».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλούν τη δημοτική αρχή «να παρέμβει πολιτικά, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση της αμερικανικής βάσης, προκειμένου να αποτραπεί η επιδιωκόμενη νέα "απόβαση" τις μέρες των γιορτών. Η δημοτική αρχή οφείλει να περιφρουρήσει την ανάγκη και το δικαίωμα να χαρούν την πόλη μας στις γιορτινές μέρες τόσο οι Χανιώτες όσο και οι πολλοί επισκέπτες μας από όλη την Ελλάδα. Αποτελεί πρόκληση για τον χανιώτικο λαό, μέρες Χριστουγέννων, μιας κατεξοχήν γιορτής για τα παιδιά της πόλης μας, να τις μοιραζόμαστε με όλους αυτούς που έχουν συμμετοχή σε έναν πόλεμο με θύματα χιλιάδες παιδιά και αμάχους στην Παλαιστίνη».

Καλούν τέλος τον χανιώτικο λαό «να ενισχύσει τον αγώνα του, μαζί με τους φορείς και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πόλης, απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη μετατροπή της πόλης μας σε μόνιμο σημείο στάθμευσης και αναψυχής του ΝΑΤΟικού στόλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ