Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Συνεχείς αιματηρές εισβολές των κατοχικών δυνάμεων

Την Πέμπτη προστέθηκε η ταυτόχρονη επίθεση σε ανταλλακτήρια 10 πόλεων

Νέες αιματηρές επιθέσεις, με νεκρούς Παλαιστίνιους, τραυματίες και συλλήψεις, συνέχισε και την περασμένη βδομάδα ο ισραηλινός κατοχικός στρατός στη Δυτική Οχθη.

Παράλληλα, πέρα από τις εισβολές σε πόλεις και χωριά, την καταστροφή υποδομών σε οδικά δίκτυα, υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, σπίτια αμάχων κ.τ.λ., την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε πρωτοφανής, πολύωρη επιχείρηση των κατοχικών δυνάμεων σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος σε 10 πόλεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής, οι συντονισμένες επιχειρήσεις του στρατού σε πόλεις όπως η Ραμάλα, η Ναμπλούς, η Τζενίν, η Χεβρώνα κ.ά. είχαν στόχο τον εντοπισμό και την κλοπή (μέσω «κατάσχεσης») μεγάλων χρηματικών ποσών, που έφθασαν περίπου τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόσχημα των κατοχικών δυνάμεων ήταν η ανάσχεση «χρηματοδότησης» των «τρομοκρατών» της Χαμάς, αλλά απώτερος στόχος ήταν να δοθεί ένα ακόμα πλήγμα στην κατεστραμμένη οικονομία της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, σε μία περίοδο μάλιστα που το Ισραήλ έχει παγώσει εκβιαστικά την απόδοση φόρων που συλλέγει για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής.

Συνολικά, από την αρχή του 2023 ο ισραηλινός κατοχικός στρατός και Εβραίοι έποικοι επιτίθενται καθημερινά σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης, έχοντας σκοτώσει πάνω από 500 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 315 δολοφονήθηκαν μέσα στους τελευταίους 3 μήνες.

Σε ένα τέτοιο φόντο, την Παρασκευή σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά δύο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι φέρεται ότι προσπάθησαν να επιτεθούν σε κατοχικούς στρατιώτες, κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο Mizmoria της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και στη Χεβρώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ