Τετάρτη 3 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑ
Πανεπιστήμιο ή... και σούπερ μάρκετ;

Σχόλιο των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου

Ενσωματώνοντας το πνεύμα ενός πανεπιστημίου που μπορεί να λειτουργεί και ως εμπορική επιχείρηση, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, πέρα από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, αλλά και τις μισθώσεις κατοικιών και ακινήτων από την περιουσία του, έχει προχωρήσει από το 2016 στη δημιουργία και ενός ηλεκτρονικού εμπορικού καταστήματος αναμνηστικών ειδών. Εκεί μπορεί να βρει κανείς από βιβλία και γραφική ύλη, έως t-shirt, γραβάτες, γυναικείες τσάντες, κούπες και πιάτα, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν στα προϊόντα του κρασί και λάδι, από ποικιλίες της Πελοποννήσου και της Λέσβου αντίστοιχα.

Με αφορμή τα παραπάνω οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ σημειώνουν, μεταξύ άλλων, σε σχόλιό τους:

«Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα, αλλά για το πώς λειτουργούν τα "σύγχρονα" πανεπιστήμια - ΑΕ του 2023! Αλήθεια, πόσο σύγχρονο και λογικό είναι να ψάχνει το μεγαλύτερο ίδρυμα της χώρας μας να βρει πόρους πουλώντας λάδι και κρασί; Εκεί έχουν καταντήσει οι κυβερνήσεις τα ιδρύματά μας τον 21ο αιώνα.

Δεν πέφτουμε βέβαια και από τα σύννεφα, αφού την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα πουλάνε πτυχία!

Το μόνο σχετικό του συγκεκριμένου e-shop με το πανεπιστήμιο είναι ότι έχουν κάνει... επιστήμη την προσπάθεια να βγάζουν λεφτά από τους φοιτητές με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Δεν θα τους περάσει! Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές!
  • Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ