Τετάρτη 3 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κείμενο υπογραφών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγωνιστικό «παρών» δίνουν όσοι ήταν φοιτητές την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Από κινητοποίηση περικύκλωσης της Βουλής το 2006 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16
Από κινητοποίηση περικύκλωσης της Βουλής το 2006 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16
Το δικό τους «παρών» στον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δίνουν και εκείνοι που το 2007, ως φοιτητές συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην τότε προσπάθεια να αναθεωρηθεί το άρθρο 16. Οσοι ήταν φοιτητές εκείνη την περίοδο προχωρούν σε συλλογή υπογραφών, δηλώνοντας ότι δεν ξεχνούν τις μάχες που έδωσαν, ότι «παραμένουμε αξιοπρεπείς και ταγμένοι στον αγώνα που βάζει τα συμφέροντα του λαού και της νέας γενιάς μπροστά. Γι' αυτό και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, απ' όπου βρίσκεται ο καθένας μας, για να μην περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να μη γίνει η αδικία νόμος!». Τα παραπαω αναφέρονται στο σχετικό κείμενο υπογραφών, που μέσα σε λίγες μέρες ξεπέρασαν τις 500.

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «είμαστε χιλιάδες, που έτυχε και ήμασταν φοιτητές την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16. Ακόμα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα χρόνια εκείνα. Αμέτρητοι νέοι άνθρωποι, ποτάμια στους δρόμους, με ένα κοινό όνειρο: Οι σπουδές μας να έχουν αντίκρισμα, η επιστήμη μας να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να μην είναι υποταγμένη σε επιχειρηματικά συμφέροντα. (...)

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώσαμε μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, μαζί με τα εργατικά σωματεία, τις απεργιακές κινητοποιήσεις;».

Και, χαιρετίζοντας τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών σημειώνεται στο κείμενο: «Μας συγκινούν όταν βλέπουμε την κυβερνητική παράταξη, τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, να τσακίζεται πανελλαδικά και να αναδεικνύεται 1η δύναμη η "Πανσπουδαστική ΚΣ". Ανατριχιάζουμε όταν τους βλέπουμε αποφασισμένους να εμποδίζουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τη μετατροπή του πανεπιστημίου σε ανώνυμη εταιρεία. Νιώθουμε ένα ρίγος, γιατί θυμόμαστε τον δικό μας αγώνα. Είμαστε περήφανοι που υπάρχουν νέοι και νέες, 18άρηδες, που δείχνουν τον δρόμο, δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ