Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ
Καταγγέλλει απολύσεις και μειώσεις μισθών σε εκατοντάδες εργαζόμενους στην τηλεόραση

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ανακοινώθηκε η διακοπή της σειράς «Μετά τη φωτιά», που προβαλλόταν στον «ΑΝΤ1». Πρόκειται για το δεύτερο «κόψιμο» σειράς την τρέχουσα σεζόν, μετά τον «Ερωτα φυγά» που προβαλλόταν από το «Open», ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μπορεί να προβληθεί από άλλο κανάλι, χωρίς προς το παρόν να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Δύο περιπτώσεις που μεσούσης της χρονιάς αφήνουν εκατοντάδες ηθοποιούς, τεχνικούς και άλλους εργαζόμενους «στον αέρα».

Σε ανακοίνωσή του το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό Τομέα «Κλακέτα» καταγγέλλει τις συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς επίσης τις απολύσεις και μειώσεις μισθών που πραγματοποιούνται σε άλλα σίριαλ, τονίζοντας:

«Τα πρωτοχρονιάτικα "δώρα" τους από την εργοδοσία των εταιρειών "Αργοναύτες", "Τanweer", "Primavisione", "ΑΝΤ1" και "Open" άνοιξαν οι εργαζόμενοι τεχνικοί και ηθοποιοί των σίριαλ "Μετά τη φωτιά", "Ερωτας Φυγάς" και "Σκαραβαίος". Τα "δώρα" τους, χωρίς χαρτί περιτυλίγματος και κορδέλες, έγραφαν μεγαλοπρεπώς τις απολύσεις τους, τις μειώσεις σε συμφωνημένες μισθοδοσίες, απλήρωτη εργασία και υπερεργασία (...).

Φαίνεται πως οι νόμοι δεν είναι αρκετοί να εμποδίσουν τις ορέξεις των μεγάλων καναλιών και εταιρειών παραγωγής, που παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφωνίες ή προστριβές, συμφωνούν στο κύριο: Ο πιο αναλώσιμος σε ένα σετ είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος (...).

Φαίνεται πως σε αυτό το θλιβερό τοπίο δεν έχει καμία σημασία αν μια σειρά είναι "επιτυχημένη" ή όχι, αν είναι καλλιτεχνικά και αισθητικά άρτια, αν "κάνει νούμερα" ή όχι, αλλά αν τελικά συμφέρει ή όχι τις εταιρείες.

Φαίνεται πως παρά την κρατική ενίσχυση που έχουν να λαμβάνουν από τον ΕΚΟΜΕ, παρά τα ασύλληπτα ποσά που έχουν να λαμβάνουν από τις διαφημίσεις, τα κέρδη τους δεν είναι αρκετά».

Το Σωματείο απαιτεί εδώ και τώρα: «Να πληρωθούν μέχρι κεραίας όλες οι υποχρεώσεις απέναντι σε τεχνικούς και ηθοποιούς. Να συνεχίσουν και τα δυο σίριαλ που κόπηκαν από "ΑΝΤ1" και "Open". Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απολύσεις, να παρθούν πίσω όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα». Και δηλώνει ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στο «OPEN»(2019-01-30 00:00:00.0)
Επαγρύπνηση μπροστά στις «εθελούσιες» εξόδους(2009-08-04 00:00:00.0)
Ηθοποιοί κατά καναλιών(2008-03-15 00:00:00.0)
Τα «χαϊδεμένα παιδιά» της ΕΡΤ(2001-09-07 00:00:00.0)
"Διοξίνες" και στις ...Ειδήσεις(1999-06-09 00:00:00.0)
Σύγχυση και πεπλανημένες εντυπώσεις(1998-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ