Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην 5η θέση η Εθνική ανδρών

Την 5η θέση στην τελική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στην Κροατία κατέλαβε η Εθνική ανδρών, μετά τη νίκη της με 15-10 επί του Μαυροβουνίου σε αγώνα για τις θέσεις 5-8, με τον οποίο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Ετσι το ελληνικό συγκρότημα βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή θέση μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά, με την ήττα από την Κροατία, και τη μη επίτευξη του στόχου να βρεθεί στη ζώνη των μεταλλίων. Πλέον στην Εθνική ευελπιστούν σε μια καλύτερη πορεία στην επόμενη σημαντική υποχρέωση, που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Ντόχα, το οποίο θα διεξαχθεί από 5 μέχρι 17 Φλεβάρη.

Στον αγώνα με το Μαυροβούνιο η Εθνική πήρε το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο και το διατήρησε μέχρι τέλους, παρά την προσπάθεια των αντιπάλων της για ανατροπή στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 8-5, 9-7, 15-10

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (4), Σκουμπάκης (1), Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Καλογερόπουλος (2), Αργυρόπουλος (2), Αλαφραγκάκης, Κάκαρης (1), Νικολαΐδης (2), Γκίλλας (3), Τζορτζάτος

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπργκούλιαν (1), Πέρκοβιτς (1), Αβέρκα (2), Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς (2), Ν. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα (2), Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς (2)

  • Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της κατέκτησε η Ισπανία, που σε έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε της οικοδέσποινας Κροατίας με 11-10 χάρη σε σπουδαία ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ