Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Εκλεισε τετράδα ο ΠΑΟΚ, σπουδαία πρόκριση ο Αρης

«Φρένο» στην κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ έβαλε ο Αρης στου Χαριλάου

Eurokinissi Sports

«Φρένο» στην κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ έβαλε ο Αρης στου Χαριλάου
Με τον ΠΑΟΚ να κλείνει από τώρα θέση στα ημιτελικά και τον Αρη να παίρνει σπουδαία πρόκριση από τη φάση των «16», αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου ΑΕΚ, συνεχίστηκε χθες η δράση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στις Σέρρες, στο πρώτο χτεσινό ματς για τα προημιτελικά, ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση νικώντας 4-0 τον Πανσερραϊκό και μετατρέποντας τη ρεβάνς της Τούμπας σε τυπική διαδικασία. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί στην οκτάδα αποκλείοντας ο ΠΑΟΚ τον Βόλο και ο Πανσερραϊκός τον Αστέρα Τρίπολης. Στον χτεσινό αγώνα οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν έναντι των γηπεδούχων και έφτασαν σε μία ακόμα ευρεία νίκη τη φετινή σεζόν, χάρη στα γκολ των Νάσμπεργκ (8'), Σάστρε (22'), Αντόνιο (69') και Ζίβκοβιτς (79').

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τη φάση των «16», ο Αρης πήρε σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά «αποκαθηλώνοντας» την περσινή Κυπελλούχο ΑΕΚ, την οποία νίκησε 4-2 στα πέναλτι. Μετά την ισοπαλία 0-0 στο πρώτο ματς στη Ν. Φιλαδέλφεια, χτες η κανονική διάρκεια και η παράταση βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη επιθετικά και να προηγείται με τον Γκατσίνοβιτς (47'), και τον Αρη να εκμεταλλεύεται τις αμυντικές αδυναμίες της «Ενωσης» και να ισοφαρίζει με τον Μορόν (58'). Στα πέναλτι, πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους αναδείχθηκε ο τερματοφύλακάς τους, Κουέστα, που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Βίντα και Πόνσε, ενώ ο Βεστράτε με το καθοριστικό εύστοχο χτύπημα έδωσε την πρόκριση στον Αρη. Να σημειωθεί πάντως ότι η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της στη διάρκεια του αγώνα.

Στο «Ελ Πάσο» ο Παναιτωλικός ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε στο πρώτο ματς στο Αγρίνιο (3-2) κόντρα στην Καλλιθέα και με ισοπαλία 2-2 (Λουκίνας 36', Τόρες 90' - Ντουάρτε 7', Ανιόρ 12') προκρίθηκε στα προημιτελικά, παρότι και πάλι τα βρήκε αρκετά σκούρα απέναντι στους πρωτοπόρους του 2ου ομίλου της Super League 2.

Στην οκτάδα του θεσμού βρίσκεται και ο ΟΦΗ, που θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Αγρινίου. Οι Κρητικούς έμειναν όρθιοι στην Καισαριανή, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Κηφισιά (Κωνσταντακόπουλος 60' - Σοάρες 93') και σφραγίζοντας το εισιτήριο χάρη στη νίκη τους με 3-1 στο πρώτο ματς.

  • Στα αποτελέσματα δεν συμπεριλαμβάνεται το χθεσινοβραδινό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
  • Η αυλαία της φάσης των «16» πέφτει σήμερα με τον αγώνα Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός (17.00 - Cosmote Sport 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ