Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΟΦ
Εμπαιγμός με τους μισθούς και τα επιδόματα για δεκάδες εργαζόμενους

Σε μισθούς πείνας καταδικάζονται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεκάδες εργαζόμενοι που υπηρετούν στον υποστελεχωμένο Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και έχουν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος «4.000 στην Υγεία».

Οπως καταγγέλλουν, συστηματικά απορρίπτεται το αίτημά τους για αναγνώριση προϋπηρεσίας - μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (ώστε να έχουν και τη σχετική μισθολογική εξέλιξη) και καταβολή επιδομάτων, καθώς και για εφαρμογή των αυξήσεων που προβλέπει ο Ν. 5045/2023 για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, μάλιστα, οι περίπου 40 εργαζόμενοι του προγράμματος και 9 καθαρίστριες στον ΕΟΦ εδώ και 7 χρόνια στερούνται ακόμα και το «επίδομα παραγωγικότητας» ή «κίνητρο απόδοσης», που υποχρεούται να δίνει ο Οργανισμός σε όλο το ενεργό προσωπικό του ΕΟΦ. Με τους μισθούς καθηλωμένους στα 730 ευρώ, από το 2017 οι εργαζόμενοι γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού, αφού όπως καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» «επί ΣΥΡΙΖΑ μάς απαντούσαν ότι δεν μας το δίνουν οι διευθυντές του ΕΟΦ, επί ΝΔ ζητήθηκε αναστολή της απόφασης προκειμένου να δίνεται το επίδομα μόνο στο μισθοδοτούμενο από τον ΕΟΦ προσωπικό και όχι στο ενεργό». Οι εργαζόμενοι απαιτούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους σε μισθούς, επιδόματα κ.λπ., κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων, που επιχειρεί να τους διασπά μέσα από τις σχέσεις εργασίας - λάστιχο, διαφορετικών ταχυτήτων, ώστε να περιορίζει το «μισθολογικό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ