Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Απαράδεκτη στάση απέναντι σε δημότη που του πήρε τη μισή περιουσία!

Επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αχαρνών είχε προχτές 22 Γενάρη η Παναγιώτα Αγγελοπούλου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αχαρνών, ώστε να ενημερωθεί για μια πολύ σοβαρή καταγγελία που αφορά την απώλεια της περιουσίας ενός φτωχού ανθρώπου στην περιοχή της Χαραυγής. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αναλγησίας του κράτους, στην προκειμένη περίπτωση της Τοπικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο άνθρωπος αυτός, που τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας, έχασε τη μισή του περιουσία κατά τη διαδικασία χωροθέτησης και πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή της Χαραυγής το 2009, όταν με ευθύνη του δήμου Αχαρνών το μισό του οικόπεδο (με κτίσμα) παραχωρήθηκε «κατά λάθος» σε κάποιον άλλο... Ο νόμιμος ιδιοκτήτης είναι ένας νέος άνθρωπος, μεροκαματιάρης, με σοβαρά κινητικά προβλήματα, που από το 2009 παλεύει να βρει το δίκιο του και αντ' αυτού γίνεται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας. Εχει δικαιωθεί από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ωστόσο η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του δήμου Αχαρνών εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση, δηλώνοντας διάφορα κολλήματα, όπως ότι δεν έχει την τεχνογνωσία να κάνει την πράξη εφαρμογής που απαιτείται ώστε να επιστραφεί η περιουσία στον κάτοχό της, ότι η μελέτη είναι ακριβή, δεν υπάρχουν κονδύλια για να δοθεί σε εξειδικευμένο εξωτερικό μελετητή, και ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στον άνθρωπο που ψάχνει να βρει το δίκιο του, τον οποίο καλεί να κάνει μόνος του τη μελέτη και να προτείνει λύση στο πρόβλημα!

Πέραν του τραγελαφικού της υπόθεσης, εγείρονται ερωτήματα που αφορούν τη διοίκηση του δήμου Αχαρνών του Σπ. Βρεττού, που στηρίχτηκε από τη ΝΔ: Πώς γίνεται για άλλα έργα να βρίσκονται κονδύλια αλλά όχι για τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά και να αποκαθιστούν τις αδικίες που προκαλεί ο ίδιος ο δήμος σε έναν δημότη, τον οποίο μάλιστα έχουν δικαιώσει και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια από το 2015; Με ποιο δικαίωμα η διοίκηση του Βρεττού αποσιώπησε ότι έχει λάβει 5 ενημερώσεις από τον Συνήγορο του Πολίτη για «καθυστέρηση συμμόρφωσης του δήμου Αχαρνών προς την υπ' αριθμ. 2212/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», κάτι που βάσει νόμου είναι υποχρεωτικό;

Πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την ίδια δημοτική αρχή που προχώρησε στο απαράδεκτο μέτρο της αύξησης των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 80%, ενώ επιπλέον καλεί τους δημότες να πληρώσουν υπέρογκα ποσά - πολλές φορές πολλαπλάσια του ετήσιου εισοδήματός τους - για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, μετά από δεκαετίες που πληρώνουν ήδη δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για περιοχές υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης, οι οποίες στερούνται ακόμα και στοιχειώδη δίκτυα, όπως αποχέτευσης και ύδρευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ