Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Νέα μπλόκα από σήμερα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Γρεβενά: Δεν πτοούνται από τα χιόνια οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους
Γρεβενά: Δεν πτοούνται από τα χιόνια οι αγρότες που συνεχίζουν τον αγώνα τους
Στην Ημαθία ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προετοιμάζεται να στήσει μπλόκο, σήμερα, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων, παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο χωριό Παλατίστια. Παράλληλα από κοινού οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που αποφάσισαν για αύριο, Παρασκευή 26/1 στις 11 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» σε ανακοίνωσή του σχολιάζει τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τάχα η κυβέρνηση έχει δώσει λύση στα προβλήματα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Οι δηλώσεις περί "κομματικά υποκινούμενων αγώνων" δεν πείθουν κανέναν. Τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης μας "υποκινούν", γι' αυτό και βγαίνουμε στους δρόμους. Με τα τρακτέρ, που είναι τα εργαλεία της δουλειάς μας και τα όπλα του αγώνα μας. Αυτά φοβούνται οι κυβερνήσεις, και με αυτά έχουμε αποσπάσει κατακτήσεις, πήραμε ανάσες ανακούφισης στο παρελθόν. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε σε καμιά προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής μέσα από διάφορες φιέστες που διοργανώνει, σε καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης. Βγαίνουμε στα μπλόκα διεκδικώντας την επιβίωσή μας! Να μείνουμε στον τόπο μας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια!».

Κλιμακώνουν οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Χτες, Τετάρτη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών συμπλήρωσαν 9 μέρες στο μπλόκο στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Την Τρίτη 23 Γενάρη, στον χώρο του μπλόκου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, όπου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν ομόφωνα να δυναμώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Από τη μαζική σύσκεψη στην Καστοριά
Από τη μαζική σύσκεψη στην Καστοριά
Ετσι, σήμερα, Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 11 π.μ., θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία από την Αντιπεριφέρεια και στη συνέχεια θα μπουν στην Εγνατία και θα καταλήξουν στον κόμβο Μυρσίνης, όπου θα στηθεί το νέο μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων, συνεχίζοντας έτσι τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουν.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και με βάση τις αποφάσεις που έλαβαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στην Πτολεμαΐδα, οι αγρότες της περιοχής συγκεντρώθηκαν από χτες, Τετάρτη, στην είσοδο του Μεσόβουνου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Μάλιστα, πλάι στα υπόλοιπα αιτήματα διεκδικούν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμύνταιου στη συνδεδεμένη καλαμποκιού. Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτραπεί να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

Παράλληλα στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι μαζική σύσκεψη αγροτών μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου «Μακεδνός», όπου συμμετείχαν με αποφάσεις τους ακόμα οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Καστοριάς, Αργους και Πενταβρύσου.

ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες και αποφάσισαν να λάβουν την αγωνιστική τους θέση ξεκινώντας με στήσιμο μπλόκου με τρακτέρ αύριο, Παρασκευή, στις 12 μ. απέναντι από το Ενυδρείο, στην Καστοριά. Ακόμα, αποφασίστηκε αγροτική κινητοποίηση το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Γενάρη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ