Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κλιμάκωση της πάλης τους προετοιμάζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι

Μαχητική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα χτες στον Πύργο

Στους δρόμους με μηχανοκίνητη πορεία στην Ηλεία οι αγρότες
Στους δρόμους με μηχανοκίνητη πορεία στην Ηλεία οι αγρότες
Με όλους τους τρόπους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με σκοπό να κλιμακώσουν και με τα τρακτέρ στους δρόμους τις επόμενες μέρες.

Στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε μαχητική, μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στον Πύργο, με κατάληξη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, αποζημιώσεις για ζημιές που έχουν υποστεί σε καλλιέργειες κ.ά., τόνισαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, ενώ επισήμαναν ότι δίνουν αγώνα επιβίωσης αλλά και παραμονής στα χωριά τους συνολικά.

Με κόρνες και συνθήματα ξεσήκωσαν την πόλη, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Θανάσης Βομπίρης, κάλεσε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκαν τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Ομάδα Γυναικών Πύργου (μέλος της ΟΓΕ). Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δυτική Ελλάδα, Αγγελος Κολόσακας.

Επίσης, το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Χρήστο Γιάνναρο.

Με σκοπό την κλιμάκωση συσκέψεις στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία, συνεχίζονται οι συσκέψεις για την κλιμάκωση της πάλης. Μετά τη χτεσινή στο Νεοχώρι, ακολουθεί νέα σήμερα στη Βόνιτσα (8.30 μ.μ. στο καφέ «Γ. Καρακώστα»), με κάλεσμα της Ομοσπονδίας του νομού και των ΑΣ Ακτίου - Βόνιτσας και Κατούνας - Μεδεώνων.

Στην Αχαΐα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου καλεί σε συσκέψεις σήμερα Πέμπτη στις Φαρρές (8 μ.μ.) και αύριο Παρασκευή στο Σταυροδρόμι (8 μ.μ.). Επιπλέον, μετά την πρώτη του κινητοποίηση στη γέφυρα Σελινούντα, ο ΑΣ Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» καλεί σε Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Κυριακή 28 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (8 μ.μ.).

Ενίσχυση του μπλόκου στη Μεσσήνη

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, μετά τη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησε στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στην πόλη, αποφάσισε να κλιμακώσει τη δράση του με ενίσχυση του μπλόκου που έχει στήσει στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, κάλεσε να πραγματοποιηθούν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, αλλά και σε συντονισμό και με άλλους συλλόγους για κοινή δράση.

«Θα διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας στον δρόμο! Καμία ανοχή! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους συλλόγους τους, να κατεβάσουν τρακτέρ σε όλα τα κεφαλοχώρια του νομού», σημειώνει ο Σύλλογος, καλώντας ταυτόχρονα «εργατικά σωματεία, εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους εστίασης και άλλους φορείς να σταθούν στο πλευρό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ