Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μαζικά και αποφασιστικά δυναμώνει ο δίκαιος αγώνας για την επιβίωσή τους

Αγριες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίον των αγωνιζόμενων αγροτών

Μαζικά βγαίνουν στον κόμβο Πλατύκαμπου οι αγρότες της Λάρισας απέναντι στα ΜΑΤ

Eurokinissi

Μαζικά βγαίνουν στον κόμβο Πλατύκαμπου οι αγρότες της Λάρισας απέναντι στα ΜΑΤ
Απαντώντας στην προκλητική κυβερνητική αδιαφορία για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και μη λογαριάζοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό που για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε εναντίον τους με τη χρησιμοποίηση των δυνάμεων καταστολής, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν χτες με εκατοντάδες τρακτέρ σε Εθνικές οδούς της περιοχής, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας να μπουν στον αγώνα.

Μπλόκα στήθηκαν από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων στην Ε65, της Λάρισας στον κόμβο του Πλατύκαμπου, των Τρικάλων στο ύψος του χωριού Ζάρκο επί της Εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων και της Μαγνησίας στο ύψος του χωριού Ριζόμυλο, στον παλιό Εθνικό δρόμο Λάρισας - Βόλου.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης για μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

«Φάλαγγες» εκατοντάδων τρακτέρ στους δρόμους

{ΚΑΡΔΙΤΣΑ} Απρόκλητη επίθεση εξαπολύουν τα ΜΑΤ, τραυματίζοντας διαδηλωτές

INTIME NEWS

{ΚΑΡΔΙΤΣΑ} Απρόκλητη επίθεση εξαπολύουν τα ΜΑΤ, τραυματίζοντας διαδηλωτές
Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, με φάλαγγες τρακτέρ που έφταναν από τα χωριά της περιοχής, κατευθύνθηκαν προς την Εθνική οδό Ε65. Εκεί, μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν με τα ΜΑΤ που είχαν στρατοπεδεύσει, κατάφεραν να ανέβουν στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού και να την αποκλείσουν.

Αργά το μεσημέρι οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε νέα επίθεση, με στόχο να διώξουν τους αγρότες από την Εθνική οδό. Εκτόξευσαν εναντίον τους χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και τους χτύπησαν άγρια με τα γκλομπ.

Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν να τραυματιστούν αγωνιστές, μεταξύ τους ο Αρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις αγροτών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ως άμεση απάντηση στην απρόκλητη αστυνομική βία οι αγρότες οργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση χτες το απόγευμα στον χώρο του μπλόκου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

«Το μπλόκο που στήσαμε μπορεί να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα και στο τέλος να βγούμε νικητές», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες το μπλόκο θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό, με τον ερχομό κι άλλων τρακτέρ και αγροτών. Μίλησε για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, τις τραγικές επιπτώσεις των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες και τη νέα ΚΑΠ, που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το αγροτικό εισόδημα, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμά μας».

{Λάρισα}

INTIME NEWS

{Λάρισα}
«Δεν πτοούμαστε. Να αφήσει η κυβέρνηση τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε με συντονισμό των μπλόκων της Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της ΕΟΑΣΚ.

Από σήμερα ξεκινούν οι συνελεύσεις στο μπλόκο, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και ο συντονισμός του αγώνα.

Στον Πλατύκαμπο

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία και στον κόμβο του Πλατύκαμπου, όπου έφταναν με τα τρακτέρ αγρότες από τα χωριά του κάμπου της Λάρισας αλλά και των επαρχιών της Αγιάς, του Τυρνάβου (με επικεφαλής τον Στ. Τσικριτσή, πρόεδρο του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου και νεοεκλεγέντα δημάρχου Τυρνάβου), ακόμα και της μακρινής Ελασσόνας. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν με τα πόδια για να φτάσουν στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού αλλά παρεμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες, όπως ...αρμοδίως δηλώθηκε από τους διοικητές της αστυνομικής δύναμης, είχαν «άνωθεν εντολή» να μην τους το επιτρέψουν. Τον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκφράστηκε μέσω των δυνάμεων καταστολής κατήγγειλε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, τονίζοντας ότι οι αγρότες παλεύουν για το ψωμί και για το δίκιο τους και δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, ούτε να κάνουν πίσω.

{Καρδίτσα}
{Καρδίτσα}
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών της Θεσσαλίας βρέθηκε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

Στους δρόμους του αγώνα στα Τρίκαλα

Μπλόκο έχει στηθεί και στην Εθνική οδό Λάρισας - Τρικάλων, στο ύψος του Ζάρκου. Οι βιοπαλαιστές αγρότες, που δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, για τη συρρίκνωση της παραγωγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, ενώ διεκδικούν ταχύτερη και ολοκληρωτική καταβολή αποζημιώσεων.

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρετίζει ο Σύλλογος Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Στον Ριζόμυλο οι αγρότες της Μαγνησίας

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας συγκεντρώθηκαν χτες στον Περιφερειακό δρόμο και στη συνέχεια, αφού κατευθύνθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου, έστησαν το μπλόκο του Ριζόμυλου στην παλιά Εθνική οδό Βόλου - Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, αναφερόμενος στα προβλήματα και στα αιτήματα των αγροτών τόνισε ότι αυτό που τους κινητοποιεί «δεν είναι το "εθιμικό ραντεβού" για κινητοποιήσεις τον Γενάρη. Οι φωτιές του καλοκαιριού στη Μαγνησία και οι δύο καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου μάς έχουν οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο, κάνοντας πολλούς νέους αγρότες και κτηνοτρόφους να σκέφτονται ακόμα και τη φυγή τους από τον πρωτογενή τομέα».

Καταγγέλλουν την απρόκλητη αστυνομική βία

Στήθηκε και το μπλόκο στα Τρίκαλα
Στήθηκε και το μπλόκο στα Τρίκαλα
Την απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος των αγροτών της Θεσσαλίας καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από μια σειρά περιοχές.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας εξέδωσε χτες ανακοίνωση όπου καταδικάζει την ωμή καταστολή και βία της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Τη συμπαράστασή τους δηλώνουν ακόμα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Αγροτικός Σύλλογος «Ενότητα» Πέλλας (μπλόκο Γυψοχωρίου) και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας.


{Λάρισα}

Eurokinissi

{Λάρισα}

Καρδίτσα: Εκατοντάδες τα τρακτέρ στο μπλόκο

INTIME NEWS

Καρδίτσα: Εκατοντάδες τα τρακτέρ στο μπλόκο

{Καρδίτσα}

INTIME NEWS

{Καρδίτσα}

{Καρδίτσα}

INTIME NEWS

{Καρδίτσα}

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ