Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ
Αντιτίθεμαι και καταδικάζω τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις στην Υεμένη

Σε επιστολή του ο στρατιώτης εφοδιασμού - μεταφορών Ιωάννης Δημάκης σημειώνει:

«Το '23 έδωσε τη θέση του στο '24 και παρ' όλα αυτά, για μια ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ενώ, εμείς ως στρατιώτες αντιμετωπίζουμε μυριάδες προβλήματα κατά τη διάρκεια της θητείας μας και οι οικογένειές μας έρχονται αντιμέτωπες με την ακρίβεια και την ανασφάλεια, με οργή διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται ως κόστος αφού η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα στήριξης - κοροϊδία. Μάλιστα, δαπανώνται υπέρογκα ποσά για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές εκτός συνόρων, που μόνο για την άμυνα της χώρας μας δεν αξιοποιούνται.

Αυτό δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως η προετοιμασία αποστολής της φρεγάτας "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα, η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για τη δική του πατρίδα, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία με τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο.

Ως στρατιώτης, αντιτίθεμαι και καταδικάζω την προετοιμασία για συμμετοχή και της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στην Υεμένη, για χάρη των Ελλήνων εφοπλιστών. Μια συμμετοχή που μπλέκει εμάς τους στρατιώτες και ολόκληρο τον λαό σε κινδύνους αφού η χώρα μας γίνεται πιθανός στόχος αντιποίνων από αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ τις συνέπειες της έκρυθμης και ασταθούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή θα την πληρώσουμε πάλι εμείς με περαιτέρω αυξήσεις σε τιμές βασικών προϊόντων.

Ολα αυτά, εμάς τους στρατευμένους, μας προβληματίζουν, μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση, συναισθήματα που καλούμαστε να τα μετουσιώσουμε σε αγώνα και διεκδίκηση, μιας και η πείρα απ' την έως τώρα θητεία μας έδειξε ότι μόνο με διεκδίκηση μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες μας. Ετσι μόνο μπορούμε και να βάλουμε φραγμούς στα σχέδια κάθε κυβέρνησης που ετοιμάζει ένα δυσοίωνο μέλλον για εμάς, χωρίς εμάς.

Οι στρατιώτες έχουμε πολιτικά δικαιώματα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία έκπτωση. Αντλούμε αισιοδοξία γνωρίζοντας τη δύναμή μας, όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά. Απ' τους συναδέλφους μας που διατρανώνουν την αλληλεγγύη τους στους άλλους λαούς. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά και στη χώρα μας που βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα απαιτώντας το τέλος στο έγκλημα στη Γάζα. Ετσι και εμείς, κάθε στρατιώτης που επωμίζεται το καθήκον να υπερασπιστεί τα σύνορα της χώρας μας για όσο καιρό του αναλογεί, διατρανώνουμε τα αιτήματα:

  • Καμία εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Να επιστρέψει τώρα κάθε ελληνική φρεγάτα και κάθε στέλεχος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί εκτός συνόρων. Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω απ' τα σύνορα δεν έχουν δουλειά.
  • Καμία σκέψη για την αποστολή της φρεγάτας "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα!
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "ΨΑΡΑ"!
  • Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  • Καλή χρονιά! Καλή δύναμη, καλή θητεία σε όλους, με αισιοδοξία και ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Ετσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ