Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Φονικές εισβολές και καταστροφές υποδομών

Πριν από τα χαράματα ο ισραηλινός στρατός κατοχής εισέβαλε με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και μπουλντόζες στην πόλη Τζενίν και στα προάστια προσφυγικού καταυλισμού κάνοντας εφόδους σε σπίτια και προχωρώντας στην εκτεταμένη καταστροφή υποδομών, δρόμων, ηλεκτρικής εγκατάστασης, υδρευτικού δικτύου κ.ά.

Κοντά στο χωριό Μπιρ αλ Μπασά που βρίσκεται κοντά στην Τζενίν σκότωσε έναν Παλαιστίνιο ένοπλο και συνέλαβε τον αδελφό του.

Ο στρατός έχει εισβάλει στην πόλη Τζενίν από τις 7 Οκτωβρίου άλλες 35 φορές, καταστρέφοντας σε κάθε περίπτωση σπίτια, καταστήματα, δρόμους, σχολεία και υποδομές παντού είδους.

Επίσης, στις συλλήψεις τουλάχιστον 24 Παλαιστινίων προχώρησαν χτες οι κατοχικές αρχές στη Δυτική Οχθη. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, οι μισοί από αυτούς συνελήφθησαν στη Ραμάλα, πέντε στη Χεβρώνα, τέσσερις στη Ναμπλούς, ένας στην Τουλκαρέμ και στο Τουμπάς.

Από τις 7 Οκτωβρίου οι ισραηλινές κατοχικές αρχές εκτιμάται πως έχουν συλλάβει περίπου 6.285 Παλαιστίνιους από σπίτια, σε στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου ή σε δρόμους. Ανάμεσά τους είναι αρκετές γυναίκες και παιδιά ή έφηβοι.

Η Παλαιστινιακή Επιτροπή για τις Υποθέσεις Κρατουμένων ανακοίνωσε χτες πως οι ισραηλινές αρχές έχουν κάνει «αφόρητη κόλαση» τις φυλακές στην έρημο Νεγκέβ, υποβάλλοντας τους Παλαιστίνιους κρατούμενους σε απάνθρωπες συνθήκες με στερήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, μειωμένες μερίδες σίτισης, αναστολή της λειτουργίας καντίνας για αγορά απαραίτητων ειδών. Στερούν ακόμη και τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία και απαγορεύουν τον προαυλισμό ή τις συναντήσεις με μέλη των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ