Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Νέα περιοδεία του Τούρκου ΥΠΕΞ

Νέο γύρο επαφών στα Βαλκάνια ολοκληρώνει σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χ. Φιντάν, φτάνοντας στο Βουκουρέστι, μετά από επίσημες συναντήσεις σε Τίρανα και Σόφια.

Η περιοδεία ξεκίνησε την Κυριακή, με επίκεντρο τις «τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις», ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και επαφές με Τούρκους επιχειρηματίες και εκπροσώπους της τουρκικής ομογένειας.

Χτες ο Φιντάν είχε προγραμματιστεί να έχει επαφές με την Βουλγάρα ομόλογό του, Μαρίγια Γκάμπριελ, και στελέχη άλλων αστικών κομμάτων. Τουρκικά ρεπορτάζ σημείωναν ότι η επίσκεψη Φιντάν θα ασχολούνταν και με την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα και τον ΥΠΕΞ Ιγλί Χασάνι, ο Φιντάν μίλησε για «εξαιρετικές σχέσεις» μεταξύ των δύο πλευρών και τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη συνεργασία στους τομείς της Οικονομίας, της Τεχνολογίας και της Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Γ. Γκιουλέρ, υποδέχτηκε προχτές στην Αγκυρα τον Κοσοβάρο ομόλογό του, Εγιούπ Μακεντόντσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ