Σάββατο 3 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Νέος αγωνιστικός σταθμός το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στις 8 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, το ραντεβού των φοιτητών από όλη τη χώρα, για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!

Με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 8 Φλεβάρη κλιμακώνονται οι μαχητικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, που μέσα από μαζικές συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες διεξάγουν τον «τίμιο και δίκαιο αγώνα» για σπουδές πραγματικά δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες, για πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα. Μετά από ένα ακόμα μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε μία σειρά ακόμα πόλεις, την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων που χάραξε τη συνέχιση του αγωνιστικού προγράμματος. Στο επίκεντρο το αίτημα όλων των φοιτητών: «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο».

Χαιρετίζοντας τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων που στέκονται δίπλα στον αγώνα αυτόν μαζί με όλη την κοινωνία, οι φοιτητικοί σύλλογοι σημειώνουν: «Πετύχαμε την πρώτη νίκη! Συνεχίζουμε!». «Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιό τους και έτσι συνεχίζουμε! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς! Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα! Για αυτό η κυβέρνηση απαντά με ΜΑΤ, χημικά και καταστολή». «Παρά τις προσπάθειές τους δεν τρομοκρατούμαστε!», τονίζεται από πλευράς των φοιτητικών συλλόγων.

Οι Σύλλογοι καταγγέλλουν «την απαράδεκτη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια! Η στοχοποίηση του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης δεν θα περάσει. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ήδη πάρει θέση και διεκδικεί δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας και το πανεπιστημιακό άσυλο, ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό στη συλλογική συζήτηση και δράση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, των ΜΜΕ να παρουσιάσουν τους αγώνες μας ως παράνομους και τους φοιτητές ως εγκληματίες δεν μας σταματά. Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των διοικήσεων που συναινούν και ενισχύουν την πολιτική της να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και κόντρα στη ρητορική περί χαμένων εξεταστικών, το φοιτητικό κίνημα θα διασφαλίσει πως οι εξεταστικές θα γίνουν κανονικά».

«Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», τονίζουν για μια ακόμα φορά οι φοιτητές. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, θέλει μέσα στις εξεταστικές μας και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα», σημειώνουν και αναφέρονται στις πολύπλευρες επιπτώσεις για τα πτυχία, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα δεχτούν να γίνει νόμος η αδικία.

Οι φοιτητές στέκονται απέναντι στην πολιτική που ξεσπιτώνει τις οικογένειές τους με τους πλειστηριασμούς, στο πλευρό των αγροτών της Θεσσαλίας και όλων των περιοχών της Ελλάδας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο κατέληξε ο συντονισμός περιλαμβάνει νέες Γενικές Συνελεύσεις την επόμενη βδομάδα, μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12.00 στα Προπύλαια και νέο συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων, συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στο σημείο του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη για να μην συγκαλυφθεί.

  • Στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
  • Στην Πάτρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά από συνεδρίαση του συντονιστικού τους αποφάσισαν συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης και νέα κινητοποίηση στην Πάτρα τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Την αποφασιστικότητα των φοιτητικών συλλόγων μπροστά στο συλλαλητήριο αποτυπώνουν με δηλώσεις τους φοιτητές:


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ