Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Σε στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής, με συγκέντρωση στο «άνοιγμα» της γενικής εφημερίας το μεσημέρι και ενημέρωση των ασθενών, προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Με μία ακόμα αγωνιστική τους παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και των τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και στις επικείμενες απολύσεις των εργαζομένων, απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο πλευρό τους βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οπως καταγγέλλουν, «η ιδιωτικοποίηση των "υποστηρικτικών" όπως λένε (εννοώντας την καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη) υπηρεσιών στο νοσοκομείο σημαίνει: Παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων. Την πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων Υγείας».

Απαιτούν εδώ και τώρα νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα. «Καμία απόλυση! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και δημόσια, δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου για όλους», τονίζουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ