Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Κοσμογονία» μια ανακαίνιση στο Τζάνειο μετά από 60 χρόνια!

«Οι θάλαμοι θα έχουν πια τουαλέτες», ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παρουσιάζοντας το αυτονόητο ως ...κοσμογονία, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν χθες το Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μετά από 60 χρόνια γίνεται ανακατασκευή σε τμήματα και θαλάμους.

«Και, βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τον «πήχη» που βάζει η κυβέρνηση για τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει το Ταμείο Ανάκαμψης, από όπου προέρχονται οι πόροι.

Μίλησε μάλιστα για «καλύτερες συνθήκες εργασίας» που τάχα εξασφαλίζονται έτσι για τους εργαζόμενους, οι οποίοι την ίδια στιγμή δεν παίρνουν ανάσα από την εντατικοποίηση και τις ελλείψεις προσωπικού.

«Η αναγκαία ανακαίνιση δεν εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες εργασίας, ούτε νοσηλείας, καθώς παραμένουν τα τεράστια κενά σε όλες τις ειδικότητες και σε αυτό το νοσοκομείο», αναφέρει σε σχόλιό της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» που δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζομένων του Τζανείου.

Σημειώνει πως πράγματι «το χάλι των Παθολογικών κλινικών όπως ήταν, με τους 30 αρρώστους να έχουν την ίδια τουαλέτα, έπρεπε κάποια στιγμή να λήξει», αναφέρει δε από την άλλη για την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου: «Δεν ξέρουμε αν στο πέρασμα που έκαναν απέκτησαν εικόνα του νοσοκομείου, σίγουρα όμως δεν συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και σίγουρα όχι με τις συμβασιούχες πίσω από το πανό διαμαρτυρίας, που μάταια απηύθυναν τον λόγο στον πρωθυπουργό. Γιατί αν είχαν μιλήσει θα ήξεραν ότι οι εργαζόμενοι με ΣΟΧ σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση είναι σε μήνες κινητοποιήσεων και αγωνίας για τους εργολάβους που προωθεί η κυβέρνηση, οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους με την υποστελέχωση και κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις, οι γιατροί που βλέπουν ότι γίνεται αδύνατη η παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης χωρίς να παίρνει τη μορφή του εμπορεύματος, όπως για παράδειγμα γίνεται τώρα με τα απογευματινά χειρουργεία. Κρίμα τόση ανακαίνιση».

Η ΑΣΥ Τζανείου καλεί τη Δευτέρα 12/2 στη 1 μ.μ. στη συνέλευση των γιατρών, και την Τετάρτη 14/2 στη 1 μ.μ. στη συνέλευση του Συλλόγου για τους νοσηλευτές και τους συμβασιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ