Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, απαιτώντας να σταματήσει η τρομοκρατία και να ανακληθούν οι απολύσεις των τριών εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτήρια «Φρυγανιώτη», επειδή συμμετείχαν στην απεργία για το έγκλημα στα Τέμπη πέρυσι τέτοιες μέρες.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε καθώς την ίδια ώρα εκδικάστηκε στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αγωγή των απολυμένων εκπαιδευτικών ενάντια στην εργοδοσία, σε μια διαδικασία κατά την οποία κατέρρευσαν τα ψεύδη και οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Οι απολυμένοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΦΙΕ) και από την πρώτη στιγμή της απόλυσής τους το Σωματείο είχε οργανώσει πολύμορφες κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις, καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και απαιτώντας επαναπρόσληψη των απολυμένων, που είδαν την πόρτα της εξόδου από το σχολείο με την άθλια διάταξη του ν. 4713/2020, ο οποίος επιτρέπει την αναιτιώδη απόλυση εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Και με τη χθεσινή κινητοποίηση οι εκπρόσωποι του Σωματείου διαμήνυσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ