Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία

Πυραύλους κατά δύο πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα εκτόξευσαν εκ νέου χτες οι Χούθι, προκαλώντας τους ελαφριές ζημιές. Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, χτυπήθηκαν ένα βρετανικό και ένα αμερικανικό εμπορικό σκάφος, με σημαίες Μπαρμπάντος και Νήσων Μάρσαλ, αντίστοιχα.

Αργότερα χτες το μεσημέρι, αναφέρθηκε έκρηξη στο ελληνικής ιδιοκτησίας εμπορικό πλοίο STAR NASIA με σημαία νησιών Μάρσαλ, ενώ έπλεε ανοιχτά του Αντεν εκτελώντας δρομολόγιο από τις ΗΠΑ στην Ινδία. Δεν έγινε γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη, αν υπήρξαν θύματα, τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χτες επιθέσεις σε θέσεις των Χούθι στη βορειοδυτική Υεμένη. Τα επιτελεία τους ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν δύο drones, φορτωμένα με εκρηκτικά, επειδή «κρίθηκε ότι συνιστούσαν άμεση απειλή για εμπορικά πλοία και σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή».

Επίσης, η φιλοδυτική κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αποπομπή του πρωθυπουργού, Μαΐν Αμπντουλμάλικ Σαΐντ, που εκτελούσε τα καθήκοντά του από το 2018. Ο λόγος της αποπομπής δεν έγινε γνωστός, αλλά ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του. Πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμεντ Αουάντ Μπιν Μπουμπάρακ, που διατηρεί στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία.

Τέλος, συνεχίστηκαν χτες οι εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, με τη Χεζμπολάχ να βάλλει σε θέσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή Ραμίμ, ενώ ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα περίχωρα των λιβανέζικων μεθοριακών πόλεων Νακούρα και Χούλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ