Τρίτη 5 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 12 Μάρτη

Παγκρήτιο συλλαλητήριο συνταξιούχων την Τρίτη 12 Μάρτη, στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 π.μ., οργανώνουν συνταξιουχικές ενώσεις της Κρήτης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μίλησαν ο Παναγιώτης Πάλμος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ, και ο Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΟΑΕΕ, επισημαίνοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση όπου βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι και την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Στη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ακρίβεια, στις συνεχείς ανατιμήσεις, στις αυξήσεις στα φάρμακα, στα καύσιμα, στο ρεύμα, που εξαφανίζουν τις πενιχρές συντάξεις, στη φοροληστεία που δέχονται από έμμεσους και άμεσους άδικους φόρους.

Ολοι κατήγγειλαν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ό,τι με τη βία μάς έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις, τα δικαιώματά μας, την Υγεία, την Πρόνοια», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ