Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΕΘΝΟΚΑΤ» - ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απεργία - απάντηση στην προσπάθεια απόλυσης πρωτοπόρων εργαζομένων

Με 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 27 Μάρτη στο εργοτάξιο της «ΕΘΝΟΚΑΤ» στο Ελληνικό, απαντά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στην απόλυση πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών, καθώς και συνολικά στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Ολες οι αιτιολογήσεις τους ήταν πλήρως ανακριβείς και ψεύτικες», τονίζει το Συνδικάτο, ενώ οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο γιατί «πρωτοστατούν στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου». Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, την «επιχείρηση» επιβολής σιγής νεκροταφείου στον χώρο την έχουν αναλάβει προσωπικά ο ιδιοκτήτης της «ΕΘΝΟΚΑΤ» και η διευθύντρια του έργου.

Κάτω από την αποφασιστική στάση του Συνδικάτου και τη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων, οι δυο πρώτες επιχειρούμενες απολύσεις ανακλήθηκαν την ίδια μέρα, ενώ οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται για να επιστρέψει και ο τρίτος εργαζόμενος στη δουλειά. «Τους διαμηνύουμε ότι ο εκφοβισμός ούτε περνάει ούτε πρόκειται να περάσει. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι εργαζόμενοι εκεί και παντού στο εργοτάξιο του Ελληνικού θα δουλεύουν με αξιοπρεπή μεροκάματα, ωράρια και πλήρη δικαιώματα. Με τα συνδικάτα παρόντα», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο. Στην κατεύθυνση αυτή, προκηρύσσει απεργία - απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού των εργαζομένων και διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ