Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι δικός μας αγώνας!

Μαζική υποδοχή και διαδήλωση μαζί με τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 28 Μάρτη

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την Πέμπτη 28 Μάρτη συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς της Αττικής.

Ηδη, σωματεία και Ομοσπονδίες με ανακοινώσεις τους καλούν σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση για την υποδοχή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια, και στη συνέχεια στην κινητοποίηση, στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

«Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!Δεν θα πληρώνουμε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με τις ζωές μας,με τη φτώχεια και την εξαθλίωση», τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. «Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών δισ., προχωρούν εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ, στη ΓΙΟΥΛΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του.

Την ίδια πικρή πείρα που έχουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ από τις «επενδύσεις», έχουν οι εργαζόμενοι και σε άλλες επιχειρήσεις, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, φέρνοντας το παράδειγμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας: Μια «εμβληματική επένδυση», που δήθεν θα διασφάλιζε όλες τις θέσεις εργασίας, φέρνει απολύσεις για όλο το προσωπικό και επαναπροσλήψεις «με το καθεστώς της εργολαβίας, χωρίς σταθερή δουλειά και συλλογικές συμβάσεις».

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνες όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών μας. Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας. Κανείς μόνος του. Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη έδειξε τη δύναμη του εργαζόμενου λαού, τη δύναμη που έχει ο ενωτικός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών. Με αυτό που φοβούνται θα απαντήσουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη!Ενας για όλους και όλοι για έναν μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ