Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Από την εκδήλωση στη Χαλκίδα
Από την εκδήλωση στη Χαλκίδα
Σε δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας του λαού και για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, κάλεσαν οι ομιλητές στις εκδηλώσεις με επίκεντρο την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας, που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε Χαλκίδα, Λαμία και Κάρυστο.

Πρόκειται για πρωτοβουλίες που πήραν Κομματικές Οργανώσεις σε Στερεά και Εύβοια προκειμένου να αναδείξουν την επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τις πραγματικές αιτίες που την προκαλούν, αλλά και παράλληλα να προβάλουν τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, στη Λαμία, την Παρασκευή 29 Μάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο, μίλησαν η Ελένη Παπαγεωργίου, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Αδάμ, γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας. Στην Κάρυστο, το Σάββατο 30 Μάρτη, μίλησαν η Ελένη Μπόγια, μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ στη Χαλκίδα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, την Κυριακή 31 Μάρτη, μίλησαν η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, και η Ζωή Χαχάμη, μέλος του ΓΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στις θεματικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από γιατρούς και νοσηλευτές νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, οι οποίοι μετέφεραν με γλαφυρό τρόπο την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί, καταγγέλλοντας παράλληλα την παραπέρα ιδιωτικοποίηση Υγείας που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση, όπως τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους συνδικάτων, ενώ παρευρέθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές Υγείας, αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων.

Μέσα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις αναδείχτηκε η πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως η αιτία για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις δομές δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Τονίστηκε ότι και στην Υγεία εφαρμόζεται η λογική του κόστους - οφέλους και του «πάμε και όπου βγει» που οδήγησε στα Τέμπη, ενώ επισημάνθηκε ότι την περίοδο της πανδημίας όχι μόνο καταρρίφθηκε ο μύθος των δήθεν προηγμένων ιατρικών συστημάτων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών αλλά αποδείχτηκε ότι «ο χειρότερος ιός για τους λαούς είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός».

Εγιναν ιδιαίτερες αναφορές στις υπηρεσίες και παροχές Υγείας που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι και ο λαός στις σοσιαλιστικές χώρες, σε αντιπαράθεση με τις συνθήκες που επικρατούν στην ΕΕ, στις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες. Υπογραμμίστηκε ότι η ΕΕ είναι αντίπαλος των λαών και όχι μόνο δεν μπορεί να αλλάξει προς όφελός τους, αλλά θα γίνεται χειρότερη αυξάνοντας στην εκμετάλλευση και τα βάσανα των εργαζομένων και του λαού, χειροτερεύοντας και υποβαθμίζοντας τη ζωή τους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι ομιλητές χαρακτήρισαν ελπιδοφόρες τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των σωματείων τους, που μαζί με τον λαό διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης των δομών Υγείας, όπως στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Καρύστου, στα Κέντρα Υγείας Ψαχνών και Ιστιαίας, στις αγωνιστικές διεργασίες στο Νοσοκομείο Λαμίας και σε άλλες περιοχές της Στερεάς και Εύβοιας. Απευθύνθηκε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο πανευβοϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σύλλογοι εργαζομένων σε δομές Υγείας της Εύβοιας, την Κυριακή 7 Απρίλη, στη Χαλκίδα, καθώς και στην πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη.

Σημειώθηκε μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών, μαζί με τους αγώνες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των φοιτητών, ο εμβληματικός αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δείχνουν τον δρόμο για να δυναμώσει ο αγώνας του λαού συνολικότερα, ενώ τονίστηκε ότι στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις του.

Στο πλαίσιο αυτό οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ και στην κάλπη των ευρωεκλογών, ώστε να δυναμώσει και ο αγώνας των υγειονομικών και όλου του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Υπογράμμισαν ότι η τραγική κατάσταση στην Υγεία και οι εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, που ακολουθούν πιστά τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ