Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αγωνιστική «υποδοχή» από σωματεία εκπαιδευτικών και γονείς

Eurokinissi

Αγωνιστική «υποδοχή» επεφύλαξαν φορείς του γονεϊκού κινήματος και σωματεία εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό χθες το πρωί, την ώρα που προσερχόταν στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης για μία ακόμα κυβερνητική φιέστα για την Παιδεία, όπου παρουσίασε τα μέτρα της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα σχολειά δεν θέλουν αξιολογητές, θέλουνε δασκάλους και καθηγητές» και «Οχι στην Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», γονείς και εκπαιδευτικοί απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και στην Εκπαίδευση.

Παράλληλα, με το σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» κατήγγειλαν την αστυνομοκρατία.

Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι πάει πολύ να «διδάσκει» στα παιδιά η κυβέρνηση για τον σχολικό εκφοβισμό την ώρα που σέρνει στα δικαστήρια τα σωματεία των εκπαιδευτικών, στέλνει εγκυκλίους με απειλές προς εκπαιδευτικούς και διευθυντές, κρατά σε ομηρία τους νεοδιόριστους κ.λπ.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει ότι «εμείς οι γονείς θέλουμε να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά πριν συμβούν, και όχι απλά να μας δίνεται η δυνατότητα να τα καταγγείλουμε, καθώς αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το μεγαλώνει. Αν πραγματικά ήθελαν να βρουν απαντήσεις ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, τότε θα εντόπιζαν τις αιτίες της βίας που βρίσκονται στις ίδιες τις συνθήκες στο σχολείο, που επί της ουσίας είναι ένα σχολείο που απωθεί, γιατί είναι ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο. Ενα σχολείο που καλλιεργεί τον μαθητικό ανταγωνισμό, τη λογική "να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου".

Αν όντως νοιάζονταν για τα προβλήματα στα σχολεία, τότε θα άκουγαν τα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα, ασφαλή σχολεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, βοηθητικό προσωπικό, φύλακες, σχολικούς νοσηλευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ