Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολύμορφες δράσεις για πραγματικά δωρεάν σπουδές

Συνέχισαν τις πολύμορφες δράσεις τους οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, ενάντια στις συνέπειες του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις σπουδές τους με την πλήρη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικούς όρους καθώς και για ζητήματα φοιτητικής μέριμνας.

Τις προηγούμενες μέρες, με μπροστάρηδες τους εκλεγμένους με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Σύλλογο Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκαναν ξεκάθαρο ότι θα μπλοκάρουν μέτρα όπως την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια προπτυχιακά προγράμματα σπουδών αρχικά για αλλοδαπούς φοιτητές, που στην ουσία προετοιμάζει τη γενίκευσή τους, και θα δώσουν μάχη για κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά του ΠΑΜΑΚ.

Παράλληλα, ανέδειξαν ότι τη λειτουργία του Ιδρύματος με ιδιωτικοοικονομικούς όρους την βιώνουν και στη φοιτητική μέριμνα, στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις εστίες του ΠΑΜΑΚ στη Νέα Κρήνη και την απαράδεκτη εφαρμογή «ακαδημαϊκών κριτηρίων» για τη διατήρηση του δωματίου στις εστίες, που θέτει υπό αίρεση τη στέγαση των φοιτητών που δεν έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων του έτους. Επίσης πρόβαλαν την κατάσταση στη Λέσχη, όπου η πλειοψηφία των φοιτητών πληρώνει αντίτιμο 3,5 ευρώ για τη σίτιση, καθώς με την πρόσφατη απόφαση της Πρυτανείας ο αριθμός των δικαιούχων δωρεάν σίτισης μειώθηκε ακόμα περισσότερο, από 4.000 σε 2.000, με αποτέλεσμα μόλις το 15% των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ να δικαιούται κάρτα δωρεάν σίτισης.

Οι πρυτανικές αρχές δεσμεύτηκαν: Να ξεκινήσει η διανομή φαγητού για τους εστιακούς φοιτητές στον χώρο των εστιών του ΠΑΜΑΚ στη Νέα Κρήνη και όλοι οι εστιακοί φοιτητές να δικαιούνται κάρτα δωρεάν σίτισης στη Λέσχη του ΠΑΜΑΚ. Επίσης να δοθεί κονδύλι για την πλήρη ανακαίνιση των εστιών του ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ