Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτη

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτη του 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας άνοδο από 2,9% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, στα είδη διατροφής η ετήσια αύξηση έφθασε στο 5,3%, δείχνοντας ότι ο λαός θα συνεχίσει να στενάζει από την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αύξηση με άνοδο 5,8% εντοπίζεται στα είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση 6,4% είναι στις τιμές ξενοδοχείων, καφέ και εστιατορίων.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους προϊόντα, το ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 67% σε σύγκριση με τον Μάρτη 2023, ενώ διατηρήθηκε η ανοδική πορεία και για τις τιμές φρούτων στο 12,7%, με το μεταλλικό νερό και τα αναψυκτικά να ενισχύονται κατά 11,4%.

Προκαλώντας τον λαό τη στιγμή που ο πληθωρισμός αυξήθηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, εμφανίστηκε να πανηγυρίζει λέγοντας ότι «τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν»... Την ώρα που τα αλλεπάλληλα περιβόητα μέτρα της κυβέρνησης είναι «ασπιρίνες» απέναντι στην ακρίβεια, την οποία δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν, αντίθετα θωρακίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα οι μηδαμινές αυξήσεις μισθών που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, εξανεμίζονται πριν καν φτάσουν στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών, τόσο από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε τρόφιμα, καύσιμα και άλλες υπηρεσίες, όσο και λόγω της αύξησης του κόστους ζωής εξαιτίας της εμπορευματοποίησης δημόσιων παροχών όπως η Υγεία και η Παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ