Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τιμά την ανυπότακτη δράση της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης

Στα 80 χρόνια από το χτύπημα και τη διάλυση του ελληνικού στρατού Μέσης Ανατολής απ' την κυβέρνηση του Καΐρου

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), στα 80 χρόνια από τη μαύρη επέτειο του χτυπήματος και της διάλυσης του ελληνικού στρατού Μέσης Ανατολής από την ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου με τα όπλα των Αγγλων συμμάχων της, τιμά την ανυπότακτη δράση της Αντιφασιστικής Στρατιωτικής Οργάνωσης (ΑΣΟ), που συσπείρωσε στον αντιφασιστικό αγώνα τη μεγάλη πλειοψηφία του στρατού. Τιμά επίσης το ανυπότακτο φρόνημα του στρατού, την ταύτισή του με τον ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με την εγκληματική μεθόδευση και δράση σε βάρος του ελληνικού στρατού και ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα της Μέσης Ανατολής από τους Αγγλους ιμπεριαλιστές και τους πολιτικούς εκπροσώπους της ελληνικής αστικής τάξης, εκτός των άλλων, επιβεβαιώνεται πως οι εργαζόμενοι, ο λαός μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού. Τότε τον άφησαν στα κατοχικά στρατεύματα και μάλιστα τον προέτρεπαν να μην αντισταθεί τόσο οι συνεργάτες των Γερμανών όσο και οι φυγάδες στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, πρέπει να είναι καθαρό ότι δεν μπορεί να υπάρξει "εθνική ενότητα" ανάμεσα στην αστική τάξη και την εργατική τάξη και τον λαό. Μόνο η ενότητα της εργατικής τάξης, η συμμαχία της με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους μπορούν με τη δύναμή τους να επιβάλουν φιλολαϊκές λύσεις, ανατρέποντας τους αστούς.

Ο λαός πρέπει να διδάσκεται από αυτά τα ιστορικά γεγονότα ότι η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί της ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους ταξικά συμφέροντα και για να τα υπηρετήσουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα πιο βάρβαρα εγκληματικά μέσα καταστολής των λαών αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με την αντεπίθεση για την ανατροπή των αστών και της εξουσίας τους, με τον αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Τα συμπεράσματα αυτά παραμένουν επίκαιρα σήμερα, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και έχουν φουντώσει ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι (...)».

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και όλους τους εργαζόμενους, με οδηγό τα ιστορικά διδάγματα των αγώνων του λαού μας, να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που ματώνουν, και πρώτα απ' όλους στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό μέχρι την απελευθέρωσή του. «Μαζί με το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, που πρωτοστατούν ενάντια στη φιλοπόλεμη πολιτική των ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης, να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ' αυτούς τους πολέμους», σημειώνει και καταλήγει στο κάλεσμα μπροστά στις ευρωεκλογές προς όλους τους «αγωνιστές να ενισχύσουν με την ψήφο τους το τιμημένο ΚΚΕ, το κόμμα της Αντίστασης που και σήμερα πρωτοστατεί στους αγώνες του λαού μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, που στηρίζουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση κ.λπ.)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την πείρα των αγώνων 1940 - 1949 αγωνιζόμαστε για την κοινωνική απελευθέρωση(2022-10-12 00:00:00.0)
Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις έχουν πάντα θύματα τους λαούς(2021-08-26 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Καπετάν Διαμαντή(2020-06-23 00:00:00.0)
Τίμησαν όπως αξίζει τις Κορυσχάδες(2016-06-01 00:00:00.0)
«Οι αντιστασιακοί συνεχίζουμε με Λαϊκή Συμμαχία και ΚΚΕ»(2012-03-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ(2011-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ