Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ 2024
Σε ρυθμούς προετοιμασίας οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν τους μήνες Απρίλη και Μάη τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Οι μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, έχουν βάλει αυτήν την περίοδο «μπροστά τις μηχανές», συζητούν, κάνουν πρόβες και σχεδιάζουν το περιεχόμενο των φεστιβάλ τους, βάζοντας στο επίκεντρο όλα τα πυκνά πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σχολική χρονιά ως τώρα. Στις γειτονιές της Αττικής δημιουργούνται ομάδες εργασίας για ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές και θα αποτυπωθούν με διάφορες μορφές: Γυναικεία ανισοτιμία, πόλεμος, το σχολείο σήμερα και οι αγώνες που έχουν δώσει οι ίδιοι οι μαθητές, αθλητισμός, περιβάλλον κ.ά. Ετοιμάζουν εκθέσεις, παιχνίδια, μουσικο-αφηγηματικά αφιερώματα κ.ά.

Οι πρώτες τέτοιες μεγάλες μαθητικές γιορτές στην Αττική είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 20 Απρίλη σε Πατήσια, Πετράλωνα, Μπραχάμι, Αιγάλεω, Πετρούπολη, Ηλιούπολη και Ελευσίνα και την Κυριακή 21 Απρίλη στην Πεύκη.

Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν μια σειρά προφεστιβαλικών εκδηλώσεων και δράσεων πριν από τα Μαθητικά τους Φεστιβάλ:

Στον Πειραιά οργανώνονται τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και βόλεϊ, με σύνθημα «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά δικαίωμα για όλους», το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 11.00, στο 4ο ΓΕΛ Νίκαιας (Μπελογιάννη 132Α).

Στην Πετρούπολη οργανώνονται τουρνουά βόλεϊ, ποδοσφαίρου και μπάσκετ την Κυριακή 14 Απρίλη.

Την ίδια μέρα οι μαθητές από το Πόρτο Ράφτη οργανώνουν τουρνουά μπάσκετ, στις 12 το μεσημέρι, στο 2ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ