Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα υπόθεση ενδοσχολικής βίας

Νέα υπόθεση ενδοσχολικής βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά τα μέτρα για το «θεαθήναι» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από τη Θεσσαλονίκη.

Οπως έγινε γνωστό, 5 ανήλικοι μαθητές της Β' Τάξης του 2ου Γυμνασίου Πεύκων Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν για επίθεση σε 3 μαθητές της Α' Γυμνασίου. Οι 5 ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι περικύκλωσαν τους μαθητές και ξεκίνησαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απλές σωματικές βλάβες.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας δεν εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος, αλλά σε κινήσεις εντυπωσιασμού», σημειώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Πεύκων με αφορμή το περιστατικό και προσθέτει ότι «αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να εστιάσουν στη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου ζητήματος, με την αυστηροποίηση των ποινών και την πλατφόρμα καταγγελίας, καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο ότι βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος, αφού τα τελευταία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή στις γενεσιουργούς αιτίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ