Τρίτη 23 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ»
Συγκίνηση και κλίμα αγωνιστικής ανάτασης στην προβολή του

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ομοσπονδία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον κινηματογράφο «Τριανόν» η εκδήλωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι», της κινηματογραφικής ομάδας «Συλλογική Μνήμη».

Το ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκατοντάδες νέοι και παλιοί οικοδόμοι, εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία οικοδόμων που συμμετείχαν ενεργά στους αγώνες εκείνης της περιόδου, παρά την προχωρημένη ηλικία τους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η οικογένεια του πρώην προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Σταύρου Λίτσα, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι το ντοκιμαντέρ συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μιας λαμπρής σελίδας των αγώνων των οικοδόμων, μιας σημαντικής παρακαταθήκης για το παρόν και το μέλλον της ταξικής πάλης, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και χρήσιμων διδαγμάτων για τους πρωτοπόρους εργάτες, τους νέους αγωνιστές του κλάδου.

«Η ανάδειξη του παραδείγματος της πρωτοπόρας και ηρωικής δράσης του κινήματος των οικοδόμων εκείνης της περιόδου, το πνεύμα συναδελφικής και συντροφικής αλληλεγγύης που χαρακτήριζε κάθε φάση των αγώνων καθώς και το αποφασιστικό ξεπέρασμα των δυσκολιών που συναντούσαν από τις σκληρές διώξεις του αστικού κράτους και την εργοδοτική τρομοκρατία, με όπλο το ταξικό κριτήριο και την πίστη στον σκοπό του αγώνα, είναι μια απάντηση κόντρα στην αποθέωση του ατομισμού, στη λογική τού τίποτα δεν αλλάζει, στη θεωρία της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που καλλιεργείται από την κυρίαρχη τάξη για την προώθηση των συμφερόντων της», υπογραμμίζουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται νέες προβολές σε περιοχές της Αθήνας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2022-08-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2018-08-11 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2017-06-10 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό (2012-11-23 00:00:00.0)
Για την Οαχάκα και το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ (2007-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ