Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Ενα τρίχρονο κορίτσι - θύμα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

Μίλισα Ράκιτς: Το κορίτσι - σύμβολο της ΝΑΤΟϊκής θηριωδίας
Μίλισα Ράκιτς: Το κορίτσι - σύμβολο της ΝΑΤΟϊκής θηριωδίας
Με επίσκεψη και εκδήλωση μπροστά από το κτίριο της βομβαρδισμένης σερβικής τηλεόρασης ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής η περιήγηση της αποστολής του ΠΑΜΕ σε σημεία του Βελιγραδίου, που θυμίζουν ακόμα και σήμερα τη ΝΑΤΟική θηριωδία. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, για το ιμπεριαλιστικό «έγκλημα δίχως τιμωρία», όπως καταγγέλλουν ακόμα και σήμερα οι εργαζόμενοι στη σερβική τηλεόραση, γράψαμε αναλυτικά στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» (σελ. 14 - 15).

Επόμενος σταθμός που συγκλόνισε την αποστολή του ΠΑΜΕ ήταν το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε ένα τρίχρονο κορίτσι, στην Μίλισα Ράκιτς. Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες θύματα των ΝΑΤΟικών που σκοτώθηκε κατά τους βομβαρδισμούς ενώ βρισκόταν αμέριμνη στο σπίτι, με τον άδικο θάνατό της να αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα μνημείο της κτηνωδίας που έζησε ο λαός της Σερβίας από τους φονιάδες ιμπεριαλιστές.

Το μνημείο της στέκει σε ένα από τα πολλά πάρκα της πόλης και εκεί, εκ μέρους της αποστολής, στεφάνι κατέθεσε η Δήμητρα Σταματέλου, οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ