Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Την Κυριακή 28 Απρίλη, από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή

Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας τιμούν τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, την Πρωτομαγιά του 1944

Την Κυριακή 28 Απρίλη πραγματοποιείται ο εργατικός - λαϊκός αγώνας δρόμου από το Χαϊδάρι μέχρι την Καισαριανή, με διοργανωτές τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας και την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για πρωτοβουλία τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 κομμουνιστών εκτελεσμένων ηρώων από τους ναζί, την 1η Μάη του 1944.

Ο αγώνας δρόμου, που γίνεται με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από το κτίριο των μελλοθάνατων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «Καραϊσκάκη Α'» και θα τερματιστεί στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τόπο των εκτελέσεων. Τα Εργατικά Κέντρα καλούν τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αθλητικούς και άλλους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος.

Η διαδρομή που έχει επιλεγεί «έχει απόσταση 14 χιλιόμετρα και ακολουθεί τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές που κρατούνταν στη διάρκεια της Κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής», αναφέρουν τα Εργατικά Κέντρα.

Ενα ξεχωριστό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής της Εθνικής ομάδας στίβου: «Τρέχουμε για τους 200, είναι πολύ σημαντικό! Να είστε εκεί, δηλώστε συμμετοχή».

Οι λεπτομέρειες του αγώνα δρόμου

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρξει και ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όσους αγωνιστούν. Παράλληλα, θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με την παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου οχήματος κατά τη διαδρομή αλλά και στον χώρο του τερματισμού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροληψίας, στα 6,5 χλμ. (πριν από τη συμβολή Ιεράς Οδού και Κηφισού) και στα 11,5 χλμ. (επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, μετά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στο ύψος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης των ανδρών και αντίστοιχα στην κατηγορία των γυναικών θα απονεμηθούν έπαθλα, ενώ θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους όσοι τερματίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ