Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αμεση απάντηση με κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και αγωνιστικό ξεσηκωμό

Εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας για το σημερινό συλλαλητήριο
Εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας για το σημερινό συλλαλητήριο
Η απόφαση της κυβέρνησης να «ανάψει το φιτίλι» στη ΛΑΡΚΟ και να μετατρέψει σε «κρανίου τόπο» τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία βρήκε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στον «πόλεμο» που τους κήρυξε, με την απόφασή της να προχωρήσει στις απολύσεις και να τους στείλει στο ταμείο ανεργίας, απάντησαν με κατάληψη του εργοστασίου στη Λάρυμνα και αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Πιάνοντας λοιπόν το νήμα από τις συγκινητικές αγωνιστικές στιγμές των μεγάλων κινητοποιήσεων των προηγούμενων ημερών, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέδειξαν ξανά ότι δεν πρόκειται να λυγίσουν απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Οτι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις ζωές τους, τις οικογένειες και τα χωριά τους.

Αμεσα σήμανε συναγερμός και δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στα γραφεία του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενώ νωρίτερα είχε συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο. Με ενότητα, συσπείρωση στο Σωματείο και συλλογικές διαδικασίες εκτίμησαν τις εξελίξεις και σχεδίασαν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να απαντήσουν ακόμα πιο μαχητικά και μαζικά στις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον δίκαιο αγώνα που δίνουν εδώ και τεσσεράμισι χρόνια.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρωμένοι από χτες στα γραφεία του Σωματείου
Οι εργαζόμενοι συγκεντρωμένοι από χτες στα γραφεία του Σωματείου
Παράλληλα, μέλη της διοίκησης του Σωματείου βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, μιλώντας στους συναδέλφους τους στις αλλαγές βάρδιας για τις εξελίξεις και τις συνθήκες σκληρής σύγκρουσης που διαμορφώνει η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της.

Η αλλαγή της νυχτερινής βάρδιας μάλιστα μετατράπηκε σε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου, να στέλνει το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού. «Η κυβέρνηση έβαλε μπουρλότο στα σπίτια μας και άναψε το φιτίλι», ανέφερε χαρακτηριστικά

Οι εργάτες που σχολούσαν βρέθηκαν με εκείνους που έμπαιναν βραδινοί στο εργοστάσιο και μαζί με άλλους που μαζεύτηκαν από τον οικισμό, τις οικογένειές τους και κατοίκους της περιοχής, συγκρότησαν μια μαχητική συγκέντρωση, όπου περίσσεψε η οργή για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη των εργαζόμενων και του εργοστασίου. Αποτυπώθηκε όμως και η αποφασιστικότητά τους να μην το βάλουν κάτω, να τα δώσουν όλα, για να είναι το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ακόμα πιο μεγάλο!

Στην πύλη αντηχούν όλη μέρα εργατικά - λαϊκά τραγούδια του αγώνα, ενώ χτες το βράδυ οι εργάτες άναψαν φωτιές, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους.

Την ίδια ώρα βγήκαν στα χωριά της περιοχής αυτοκίνητα με ντουντούκες, ενημερώνοντας για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης και καλώντας σε ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, αλλά και σε κάθε αγωνιστικό βήμα τις επόμενες μέρες.

Από τη μαζική συγκέντρωση στην αλλαγή της βραδινής βάρδιας
Από τη μαζική συγκέντρωση στην αλλαγή της βραδινής βάρδιας
Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε χτες το πρωί στην Αθήνα, όπου αρχικά μοίρασαν ανακοίνωση - κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια παρευρέθηκαν στα δικαστήρια, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά των απολύσεων τους.

Επίσης, επικοινώνησαν με το Μέγαρο Μαξίμου, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να λάβουν την απάντηση ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τις επόμενες μέρες.

Δίπλα τους τα συνδικάτα και ο λαός της Στερεάς - Εύβοιας

Στο πλευρό τους και αυτήν τη φορά θα είναι εργαζόμενοι και συνδικάτα από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας. Οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και αγρότες, ο λαός της Λοκρίδας και των άλλων περιοχών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ και βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό. Δίπλα τους θα είναι επίσης οι «Γυναίκες της ΛΑΡΚΟ» αλλά και οι μαθητές, τα παιδιά των εργατών, που σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση δίνουν το δικό τους συγκινητικό «παρών».

Αντιπροσωπεία συνδικάτων και συλλόγων της Λοκρίδας μάλιστα πραγματοποίησε εξόρμηση χτες το απόγευμα στην Αταλάντη, ενημερώνοντας για τις τελευταίες εξελίξεις. Κάλεσαν σε αγωνιστικό ξεσηκωμό και συνέχιση της κοινής και συντονισμένης δράσης με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ώστε να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μάς αφορά όλους! Ολες/-οι στον αγώνα για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια! Τώρα όσο ποτέ είναι σημαντική η παρουσία όλων μας στην Αθήνα!», τονίζουν ακόμα σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομάδες Γυναικών Αμφισσας - Ιτέας, Θήβας, Λαμίας, Λιβαδειάς, Λοκρίδας, Νέας Αρτάκης, Διρφύων - Μεσσαπίων και Χαλκίδας (μέλη της ΟΓΕ), καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ