Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Σε τουλάχιστον 24 αυξήθηκαν οι νεκροί εργάτες από την κατάρρευση πολυκατοικίας υπό ανέγερση στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής την περασμένη βδομάδα. Οι αγνοούμενοι είναι 28, ενώ συνολικά 29 άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα, μεταξύ τους και ένας άνδρας που διασώθηκε το Σάββατο αφότου έμεινε θαμμένος στα ερείπια για 116 ώρες.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Ο Πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα και η πρωθυπουργός Ιγκρίντα Σιμονίτε θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Λιθουανία στις 26 Μάη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, την περασμένη Κυριακή, ο Ναουσέντα έλαβε 46% των ψήφων και η Σιμονίτε 16%.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Με την αστυνομική καταστολή ήρθαν αντιμέτωποι την Παρασκευή περίπου 800 διαδηλωτές της ομάδας «Disrupt Tesla» στη Γερμανία, ενώ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας «Tesla» στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι η επέκταση θα βλάψει το περιβάλλον. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο αλλά εμποδίστηκαν και πολλοί τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου στη Ρωσία με περίπου 20 επιβαίνοντες στον ποταμό Μόικα της Αγίας Πετρούπολης την Παρασκευή. Ο 44χρονος οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και ανακρίνεται. Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, υποστήριξε ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας βλάβης στο σύστημα πέδησης.

ΟΤΑΒΑ.-- Χιλιάδες πολίτες απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα σπίτια τους στον δυτικό Καναδά το τελευταίο τριήμερο, εξαιτίας των εκατοντάδων πυρκαγιών, που άρχισαν και φέτος νωρίτερα από το συνηθισμένο. Οι ομοσπονδιακές αρχές αναμένουν «δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη» κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ