Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Τριγμοί στην κυβέρνηση λόγω «τρολ» των «Σουηδών Δημοκρατών»

Τριγμοί καταγράφονται στην κυβέρνηση της Σουηδίας, καθώς τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε ότι το ακροδεξιό - εθνικιστικό κόμμα των «Σουηδών Δημοκρατών» (SD), το οποίο στηρίζει την «κεντροδεξιά» κυβέρνηση, χρησιμοποίησε ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δυσφημήσει τη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση αλλά και κυβερνητικά στελέχη.

Δημοσιογράφος της εκπομπής έρευνας «Kalla fakta» («Ακατέργαστα Γεγονότα») του τηλεοπτικού δικτύου TV4 αναγνώρισε 23 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πιστεύεται ότι ελέγχονται από την υπηρεσία επικοινωνίας των SD, κατά τη διάρκεια έρευνας πολλών μηνών με κρυφή κάμερα.

Επιπλέον, το ίδιο κόμμα έκανε χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να αποδώσει σε πολιτικά πρόσωπα, όπως η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μ. Αντερσον, δηλώσεις που δεν είχαν κάνει.

Μετά το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής στις 7 Μάη έχει διατυπωθεί πλήθος επικρίσεων σε βάρος του πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον και της κυβέρνησής του, που κατηγορούνται ότι δεν θέλουν να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα κατά του εθνικιστικού κόμματος, ώστε να μη διακινδυνεύσουν τη στήριξή του στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ