Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Διεκδικούν την παραμονή και των εργολαβικών εργατών στη δουλειά

Δέσμευση από το υπουργείο ότι θα εξετάσει άμεσα το ζήτημα

Από την παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο υπουργείο Εργασίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας χθες στο υπουργείο Εργασίας
Με παράσταση διαμαρτυρίας χτες το πρωί στο υπουργείο Εργασίας τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απαίτησαν από την κυβέρνηση να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 45 συνάδελφοί τους που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ μέσω εργολαβίας.«Πάρτε πίσω τις απολύσεις» ήταν το σύνθημα της κινητοποίησης και το αίτημα που μετέφεραν στους εκπροσώπους του υπουργείου.

Σημειωτέον, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, στη συνάντηση που είχαν μαζί του τα Σωματεία στις 13 Μάη, ότι θα γίνει σεβαστή η προσωρινή διαταγή που έχει εκδώσει το δικαστήριο και όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη δουλειά τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιούνη που έχει οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, 45 εργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν πεταχτεί στην ανεργία. Την ίδια στιγμή η υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει σε δημόσιες δηλώσεις της ότι η εργασία του προσωπικού είναι τάχα «διασφαλισμένη», απογειώνοντας την κυβερνητική κοροϊδία.

Οπως έχουν καταγγείλει τα Σωματεία, η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη σύμβαση έργου με την εταιρεία «Τεχνοστύλ ΑΕ», μέσω της οποίας εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ οι 45 συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Πρόκειται για προσωπικό που δουλεύει 10 και πλέον χρόνια τώρα σε τμήματα της ΛΑΡΚΟ και καλύπτει ανάγκες «σε εγκαταστάσεις που απαιτούν συντήρηση, χειρισμό και φύλαξη λόγω επικινδυνότητας».

Στη νέα διαμαρτυρία, χτες, συμμετείχαν αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Την αγωνιστική συνάντηση των μεταλλεργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικοδόμων στα εργοτάξια του Μετρό, που έφτασαν στο υπουργείο με διαδήλωση (βλ. θέμα πάνω), χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Δημήτρης Μπάτης.

«Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον εμπαιγμό», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Μιλώντας στους εργαζόμενους για το αποτέλεσμα της συνάντησης με εκπροσώπους του υπουργείου, τους ενημέρωσε ότι κάτω από την πίεση που άσκησαν τα Σωματεία απέσπασαν τη δέσμευση να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα των εργολαβικών. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες αναμένουν συγκεκριμένη απάντηση προκειμένου να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ