Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μπλόκαραν αγωνιστικά τη λειτουργία καταστήματος της «Lidl» την Κυριακή

Με δυναμική κινητοποίηση στην είσοδο του κεντρικού καταστήματος της «Lidl» στην Κέρκυρα, στον κόμβο του αεροδρομίου, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων απέτρεψε την παράνομη απόφαση της εργοδοσίας να λειτουργήσει το κατάστημα μέρα Κυριακή. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, την πρώτη από τις Κυριακές της φετινής θερινής περιόδου που η πολυεθνική αποπειράται να καταργήσει στην πράξη την κυριακάτικη αργία. Σύμφωνα με το Σωματείο η εργοδοσία επικαλέστηκε νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ και, ψευδώς, απόφαση της δημοτικής αρχής Υδραίου, που ναι μεν ρυθμίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από Μάη έως Οκτώβρη, εξαιρεί ωστόσο τα σούπερ μάρκετ από αυτά.

«Δεν φτάνει δηλαδή που όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις της ΕΕ, καθώς και οι δημοτικές αρχές, ως το μακρύ τους χέρι, διαμορφώνουν και εμπλουτίζουν το θεσμικό οπλοστάσιο για το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας. Και όταν ακόμα και αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν επαρκεί στην εργοδοσία, τότε περνάει στην παρανομία με σκοπό να την καταστήσει νόμο», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων το κατάστημα αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες και άδειασε από πελάτες, κατά κύριο λόγο τουρίστες. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών, που προσέρχονταν παραπλανημένοι από τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας και πληροφορούνταν τον λόγο της κινητοποίησης, εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στο Σωματείο και στους εργαζόμενους του καταστήματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας! Προκλητικά η διεύθυνση του καταστήματος κάλεσε για εκφοβισμό των εργαζομένων δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ το Σωματείο ζήτησε τον έλεγχο του καταστήματος από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι εργαζόμενοι «είδαν στην πράξη πώς η πίεση της εργοδοσίας προς τους ίδιους μπορεί να εξαϋλωθεί μπροστά στην κινητοποίηση των εργαζομένων» και τους καλεί να οργανωθούν στο Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ