Σάββατο 25 Μάη 2024 - Κυριακή 26 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Με εκείνες τις δυνάμεις που ταξικά σκέφτονται και λειτουργούν

Κώστας Δ. Γαργάλας, Πολιτικός Μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, μέλος ΔΕ ΤΕΕ Μαγνησίας

Μέσα σ' ένα εθνικό περιβάλλον καλπάζουσας και στοχευμένα ανεξέλεγκτης ακρίβειας, με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, με αμοιβές βέβαιης αδυναμίας επιβίωσης για τους αυτοαπασχολούμενους και με συντάξεις εξαθλίωσης, καλείται ο λαός μας να ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Η βίαιη ανατροπή του παραγωγικού αντικειμένου για τους αγρότες, με την ταυτόχρονη επίκληση μιας «πράσινης» οικονομίας που διακωμωδεί ακόμα και την έννοια των λέξεων, προστιθέμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και δομών (νοσοκομεία - πανεπιστήμια κ.λπ.), στα ατιμώρητα εγκλήματα στο Μάτι και στα Τέμπη και με την κρατική καταστολή να δυναμώνει επικίνδυνα, συμπληρώνουν το σκηνικό των ευρωεκλογών σε εθνικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια Ευρώπη που θεσμικά η πολιτική που σχεδιάζει και υλοποιεί είναι από την ίδρυσή της προσανατολισμένη στην με κάθε τρόπο μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Απέναντι στην πολιτική αυτή, καθήκον του λαού είναι η συμπόρευση με εκείνες τις συλλογικότητες που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά του. Ο πραγματικός στόχος είναι η ανατροπή της ζοφερής πραγματικότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προς όφελος των λαών και των εργαζομένων και όχι των «αφεντικών».

Κι αυτό μπορεί να γίνει από τα «κάτω» και με συμπορεύσεις προς συγκρότηση μιας άλλης κοινωνικής και πολιτικής πρότασης. Ισχυρή πολιτική δύναμη και μια από τις βασικές μήτρες κυοφορίας μιας τέτοιας πολιτικής και δημιουργίας μιας ανάλογης συνείδησης στον χώρο της Αριστεράς είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει επαρκώς αποδείξει πως είναι η πολιτική δύναμη που διδαχθείσα από την ιστορία των κατακτήσεων μα και των υποχωρήσεων, αλλά και των στρεβλώσεων, μπορεί να συγκροτήσει τον ισχυρό πόλο ανατροπής της σημερινής αντιλαϊκής πραγματικότητας.

Γι' αυτό και συμπορεύομαι με εκείνες τις δυνάμεις του λαού που ταξικά σκέφτονται και λειτουργούν, με την όποια μορφή απαιτεί η κάθε ιστορική εποχή, που δεν υποτάσσονται σε εντολές τραπεζιτών και πολυεθνικών και δεν καταλαβαίνουν από ψεύτικα προτάγματα και διλήμματα, ούτε σκύβουν το κεφάλι μπροστά στον «αγά». Που κερδίζουν κάθε μέρα και ένα μέτρο ζωής.

Με την Αριστερά λοιπόν και το ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών για ένα διεθνιστικό μέλλον του λαού μας σε μια Ευρώπη με ειρήνη, συνεργασία και σοσιαλισμό και όχι στην ΕΕ των πολέμων, με τους εργαζόμενους στην πρωτοπορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2023-10-04 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση στη λαϊκή πάλη (2019-01-23 00:00:00.0)
Αυταπάτες στους λαούς με τη χορηγία της ΕΕ (2013-12-29 00:00:00.0)
...με το μυαλό στην καπιταλιστική διαχείριση (2013-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ