Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΠΘ
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι φυσική συνέχεια των αγώνων μας»

Σε εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΑΠΘ μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και Ηλίας Κονδύλης, πανεπιστημιακός.

Ο Θ. Κωτσαντής μεταξύ άλλων κάλεσε λαό και νεολαία με την ψήφο τους να καταδικάσουν την ΕΕ της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των πολέμων. Να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν τη βάρβαρη πολιτική της, το σύστημα και τα συμφέροντα που όλοι μαζί υπηρετούν. Τονίζοντας πως «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε: «Ξέρετε να παλεύετε και να νικάτε! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η "Πανσπουδαστική" είναι πρώτη δύναμη πανελλαδικά! (...) Και σε αυτό το αποτέλεσμα μέτρησε η κάθε ψήφος σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα και σχολή, η προσπάθεια και η προσφορά του κάθε υποψηφίου και όλων μαζί!».

Σχολίασε τους μηχανισμούς του Μαξίμου και της καλοπληρωμένης προπαγάνδας του, που «δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να αλλάξουν τον χάρτη της Ελλάδας!» και για να εμφανίσουν ξανά τη ΔΑΠ 1η δύναμη «αναγκάστηκαν να διαγράψουν από τον χάρτη της Ελλάδας ολόκληρες πόλεις και νησιά που έχουν πανεπιστήμια και έγιναν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών».

Και πρόσθεσε: «Ακόμα όμως κι εκεί που η ΔΑΠ διατηρεί ή αυξάνει τις δυνάμεις της, όπως σε κάποιους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, να ξέρουν ότι παραμένει ένα μεγάλο κόκκινο καρφί στο μάτι τους που δεν ξεκολλάει!

Ακόμα και στον τελευταίο σύλλογο που οι δυνάμεις της συναίνεσης ή της υποταγής παραμένουν ισχυρές, και εκεί θα μας βρούνε μπροστά τους από σήμερα κιόλας. Γιατί ο συσχετισμός και οι συνειδήσεις αλλάζουν στην καθημερινή πάλη και εκεί δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί εμείς παλεύουμε για την αγωνιστική ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος».

Ο Ηλίας Κονδύλης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα πανεπιστήμια που φέρουν τη σφραγίδα της ΕΕ και σημείωσε ότι «οι χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι, φοιτήτριες και φοιτητές, μέλη του πανεπιστημιακού κινήματος έχουμε και ακόμα έναν επιπλέον λόγο για να στηρίξουμε το ΚΚΕ στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

(...) Στα 4 και τελευταία χρόνια των κινητοποιήσεων πετύχαμε πολλά, παγώσαμε την πανεπιστημιακή αστυνομία, δώσαμε μάχες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μέσα στην πανδημία, αποκαλύψαμε τη χρόνια υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μετατρέψαμε τον μεταρρυθμιστικό περίπατο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε λεωφόρο στρωμένη με αγκάθια.

Η ψήφος μας στο ΚΚΕ είναι φυσική συνέχεια των αγώνων μας. (...) Η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει τον μόνο αξιόμαχο και συνεπή πόλο αντίστασης και αντεπίθεσης στα πανεπιστήμια και στις σχολές».

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι κρίσιμος για να ελέγχει και να αποκαλύπτει τόσο στον λαό της Ελλάδας όσο και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς τη σύνταξη αυτού του καινούργιου προσωπείου που συνάδει με τις μόνιμες επιδιώξεις της ΕΕ. Η στήριξη λοιπόν στο ΚΚΕ αποτελεί την ελπίδα ότι οι λαοί θα σπάσουν τα δεσμά της Ευρώπης των αγορών και των τραπεζών, δεν θα ενδώσουν στο αφήγημα της Ευρώπης των εθνών και θα ενωθούν μαζί στον δρόμο της Ευρώπης των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ