Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απαιτούνται μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Ανησυχία εκφράζει η Ενωση Διευθυντών και Διευθυντριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

«Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων» καλεί το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ενωσης Διευθυντών - Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με αφορμή το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό τραυματισμού μαθητή από πτώση σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, «εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων, καθώς το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων» όπως επισημαίνει.

Το ΔΣ της Ενωσης Διευθυντών - Διευθυντριών ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να εκδοθούν Πιστοποιητικά Καταλληλότητας και Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και να θεσπιστεί Μητρώο Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης, με ευθύνη των δήμων, για όλα τα σχολικά κτίρια. Καλεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα. Ζητά να γίνει επισκευή ή και εκ νέου εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας σε όλα τα σχολικά κτίρια, με ευθύνη των δήμων, και έκδοση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, των προβλεπόμενων Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας.

Παράλληλα η Ενωση καλεί να σταματήσει το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στις Διευθύνσεις των σχολικών ομάδων «για χρόνια προβλήματα των σχολικών κτιρίων, που οφείλονται στη μακροχρόνια ελλιπή συντήρησή τους από τις υπηρεσίες των δήμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ